Відбулися заключні збори духовенства Березанського благочиння

Відбулися заключні збори духовенства Березанського благочиння18 грудня 2019 року у день пам’яті святого преподобного Савви Освяченого у Свято-Благовіщенському храмі міста Березані була звершена Божественна Літургія.

Богослужіння очолив благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні духовенства благочиння. Традиційно, цього дня, щорічно, духовенство спільно молиться та у дні Різдвяного посту приступає до Таїнства Сповіді.

Після читання Євангельського уривку проповідь виголосив настоятель Свято-Димитрівського храму села Садове протоієрей Валерій Повх. Священик розповів про життєвий подвиг преподобного Савви та закликав втілювати християнські ідеали, працюючи над спасінням власних душ. За богослужінням була піднесена молитва за церковну єдність та за мир в Україні. Після Літургії отець-благочинний привітав присутніх зі святом та побажав, щоб богослужіння стало основною життя кожного християнина, як це ми бачимо із житія преподобного Савви, котрий вважається автором Єрусалимського уставу, за яким і сьогодні живе Правосавна Церква.

Після богослужіння з благословення Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського, пройшли збори духовенства Березанського благочиння.

На початку отець Назарій привітав клірика Свято-Благовіщенського храму міста Березані протоієрея В’ячеслава Ушакова із 55-ти літтям у священному сані, настоятеля храму на честь Різдва Іоанна Предтечі села Лехнівка протоієрея Анатолія Левицького із 65-ти літтям, настоятеля Свято-Успенського храму міста Березані ієрея Димитрія Бондара із 35-ти літтям, та настоятеля Спасо-Преображенського храму села Коржі протоієрея Миколая Борисюка із 5-ти літтям священного сану. Далі був заслуханий звіт про діяльність благочиння та парафій. Розглянуті питання організації відвідування дитячих садочків та шкіл до Дня святого Миколая та Різдва Христового. Наостанок, отець-благочинний подякував духовенству за парафіяльні труди протягом 2019 року та побажав наснаги у наступному році.

Відбулися заключні збори духовенства Березанського благочинняВідбулися заключні збори духовенства Березанського благочинняВідбулися заключні збори духовенства Березанського благочинняВідбулися заключні збори духовенства Березанського благочинняВідбулися заключні збори духовенства Березанського благочинняВідбулися заключні збори духовенства Березанського благочиння