Віруючі Березані відвідали святині Полтавської єпархії

Віруючі Березані відвідали святині Полтавської єпархії24 вересня 2019 року з благословення Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського, віруючі Березані відвідали святині Полтавської єпархії.

Рано вранці молебень перед початком подорожі у Свято-Благовіщенському храмі міста звершив архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні ієрея Андрія Борбича та ієродиякона Никона (Згурського). Паломники відправилися до Спасо-Преображенського Мгарського чоловічого монастиря, котрий цьогоріч відзначає 400-ліття свого заснування. 1654 року у цій обителі спочив у Бозі святитель Афанасій, патріарх Царгородський, Лубенський чудотворець. До 1917 року в монастирі зберегалися його святі мощі. Патріарх помер тут, повертаючись з Москви в Константинополь. Святитель Афанасій причисленний до дику святих в 1662 році. Також монастир відомий мученицьким подвигом преподобномучеників Мгарських. Саме в цій древній обителі віряни молилися за Божественною Літургією. Тут богомольців зустрів благочинний Мгарського монастиря архімандрит Никанор, братія обителі провела екскурсію, запропонувала трапезу та відвідання Благовіщенського скита.

Після цього березанці направилися до Полтави. В обласному центрі віруючі відвідали Хрестовоздвиженський жіночий монастир. У ході екскурсії обителлю, паломники вклонилися іконі Божої Матері “Упование всех концев земли”, мощам святителів Іларіона та Афанасія Полтавських, а також піднялися на дзвіницю. Також у місті парафіяни мали змогу відвідати Спаську церкву, котра була збудована перед Полтавською бритвою та Свято-Макарівський кафедральний собор, де вклонилися чудотворній Горбанівській іконі Божої Матері. Наостанок богомольці відвідали Горбанівський жіночий монастир.

Завершилося паломництво спільною подячною молитвою Богу.

До 1922 року Березань була повітовим містом Полтавської губернії. Всі храми сучасного Березанського благочиння відносилися до Полтавської єпархії. Всі історичні відомості про духовне життя на нашій землі також знаходяться в архівних документах Полтавського єпархіального управління.

 

 Віруючі Березані відвідали святині Полтавської єпархіїВіруючі Березані відвідали святині Полтавської єпархіїВіруючі Березані відвідали святині Полтавської єпархіїВіруючі Березані відвідали святині Полтавської єпархіїВіруючі Березані відвідали святині Полтавської єпархіїВіруючі Березані відвідали святині Полтавської єпархіїВіруючі Березані відвідали святині Полтавської єпархіїВіруючі Березані відвідали святині Полтавської єпархіїВіруючі Березані відвідали святині Полтавської єпархії

 

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31