Свято Знань відсвяткували на парафіях

Свято Знань відсвяткували на парафіяхБЕРЕЗАНЬ. 1 вересня 2019 року у Свято-Благовіщенському храмі міста Березані після Божественної Літургії було звершено молебень перед початком навчання. Щороку, традиційно, перед навчальним роком для викладачів, школярів та студентів звершується це богослужіння в усіх храмах Березанського благочиння. Віруючі просять у Бога благословення на викладання, навчання та здобуття знань. Після молебню архімандрит Назарій (Омеляненко) звернувся до дітей із повчальним словом, благословив на наступаючі труди та окропив святою водою.

 

 

  Свято Знань відсвяткували на парафіяхСвято Знань відсвяткували на парафіях

 

КОРЖІ. 28 серпня в свято Успіння Божої Матері в Преображенському храмі села Коржі Березанського благочиння відбулась святкова Божественна Літургія. Під час богослужіння була піднесена молитва за мир в Україні та за єдність православія.

Дуже радісно було бачити в цей день в храмі молоде покоління, яке прийшло помолитись перед навчанням разом зі своїми наставниками.

Після молебню отець Миколай привітав дітей з початком нового навчального року і побажав успіхів у навчанні та наголосив, що успіх можливий лише за умови старанної праці.

В кінці Батюшка влаштував для дітей солодкий стіл.

2 вересня, в День знань в ЗОШ села Коржі відбулося свято Першого дзвоника.

На запрошення директора школи, Кудюкіної Ю.В., на свято завітав протоієрей Миколай Борисюк. Після вітального слова директора школи та старости села, Науменка В.І. до всіх присутніх звернувся отець Миколай та побажав Божої допомоги в навчанні, особливо тим, хто цього року до школи іде вперше та подарував їм іконки Божої Матері.

 Свято Знань відсвяткували на парафіяхСвято Знань відсвяткували на парафіяхСвято Знань відсвяткували на парафіях

 

ПЛОСКЕ. 1 вересня 2019р. В Свято-Покровському храмі села Плоске Першого Броварського благочиння була звершена Божественна літургія, яку очолив настоятель храму протоієрей Миколай Сидоренко, та з нагоди початку навчального року був відслужений молебень. Діти сподобились прийняти Таїн Христових. Після повчального слова Отець Миколай окропив діток святою водою та благословив іконою Божої Матері.

  Свято Знань відсвяткували на парафіяхСвято Знань відсвяткували на парафіях

 

ЄРКІВЦІ. Початок нового навчального року завжди урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і водночас нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.

Щоб він пройшов успішно і плідно, 1 вересня 2019 року в храмі Архістратига Михаїла с. Єрківці Першого Переяслав-Хмельницького благочиння,  після Божественної Літургії відбувся молебень перед навчанням.

Під куполами місцевої церкви зібрались чи не всі діти села, а також діти-прихожани із сусідніх сіл, батьки, вчителі, наставники.

Цього річ приємно було бачити у церкві учнів першого класу з батьками та першою вчителькою Оксана Антоненко Чичива.

Настоятель храму проієрей Леонид Смаглюк після молитви з призиванням Божого благословення на навчання  окропив учнів святою водою,  подарував іконки та невеличкі подарунки.

Після цього батюшка звернувся з напутнім словом і нагадав про необхідність якомога частіше звертатись в молитвах до Господа, Пресвятої Богородиці та святих Угодників Божих, закликав батьків молитися за своїх дітей і благословляти їх. 

Свято Знань відсвяткували на парафіяхСвято Знань відсвяткували на парафіяхСвято Знань відсвяткували на парафіяхСвято Знань відсвяткували на парафіяхСвято Знань відсвяткували на парафіях