II ВИШГОРОДСЬКЕ БЛАГОЧИННЯ. Відбулася хресна хода до свята Успіння Божої Матері

II ВИШГОРОДСЬКЕ БЛАГОЧИННЯ. Відбулася хресна хода до свята Успіння Божої МатеріЗ благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія у шостий раз відбувся Хресний хід Другого Вишгородського благочиння Бориспільської Єпархії УПЦ. Хресна хода відбулася 23-24 серпня на честь одного з величніших православних свят – Успіння Божої Матері.

Організатором і керівником щорічного Хресного Ходу є благочинний протоієрей Олнександр Стасів. Усе священство благочиння активно приймає участь у цьому виді Богослужіння, організації прийому учасників Хресної ходи, загальної  трапези, розміщення на нічліг.

Хресна Хода – це символ нашого земного шляху і одночасно – це символ нашого сходження на Небо. І ми не просто йдемо з іконою у руках, ми молимося до Господа, і особливо на цей раз – до Богородиці. Це час постійної молитви, у якій приймає участь все наше  єство, і духовне, і тілесне.

Хресна Хода – це Богослужіння, де храм – це навколишній світ, купол – небо, а молитовники – це усі учасники ходи.

Хресна хода пройшла по усім десяти храмам Благочиння, і в кожному з них був звершений Чин малого освячення води, піднесено молитви за Україну, мир у державі та за її  народ! Адже у ці дні наша держава відзначає 28-му річницю незалежності України.

Були звершені заупокійні літії на могилці засновника і будівника Храму на честь Святителя Миколи  с. Жукін протоієрея Гергія Смирнова, а також, на прохання матері – на могилці загиблого воїна АТО, мешканця цього ж села.

У кожному селищі Хресна хода була зустрінута радісними привітаннями, гостинністю, щирою любов’ю місцевих християн. 

Ми бачили і розуміли, що нас тут чекають, що наш невеличкий подвиг, приносить радість іншим людям, що це об’єднує усіх нас в одну велику сім’ю, голова якої Сам Господь наш – Іісус Христос!