Духовенство Березанського благочиння звершило перепоховання захисників Вітчизни у Другій Світовій війні

Духовенство Березанського благочиння звершило перепоховання захисників Вітчизни у Другій Світовій війні8 травня 2019 року духовенство Березанського благочиння взяло участь у заході перепоховання, в рамках відзначення Дня пам`яті та примирення в місті Березань. Пам’ять про роки окупації не зітреться доти, доки не буде похований останній загиблий солдат. Ми робимо все можливе, щоб кожен воїн був знайдений і відданий землі. У Березані це відбувається завдяки наполегливій роботі пошуковців Березанської групи пошуку Союзу пошукових загонів України. Завдячуючи кропіткій роботі загону сьогодні віддані землі двадцять два солдати Другої світової війни.

Пам’ять. Це не просто частина історії. Пам’ять – це наша совість, біль, наша гордість. Ми пам’ятаємо. Ми сумуємо. Ми навчилися прощати. Ми вміли прощати завжди. Прощати і не ображатися на людство за те, що воно допустило подібний хід розвитку подій. Ми навчилися любити. Любити тих, хто дорогий нам, хто поруч з нами. Любити життя, а не смерть, ненависть і агресію. Тому ми виграли тоді. Тому перемагаємо зараз. І не дай нам Бог забути про це! Вічна слава Героям!

На початку заходу звернувся до всіх заступник Березанського міського голови Хруль Р. Ф. Благочинний Березанського округу архімандрит Назарій звернувся до присутніх зі словом, в якому наголосив на важливості молитовної пам’яті, після чого було звершено заупокійне богослужіння.

 Духовенство Березанського благочиння звершило перепоховання захисників Вітчизни у Другій Світовій війніДуховенство Березанського благочиння звершило перепоховання захисників Вітчизни у Другій Світовій війніДуховенство Березанського благочиння звершило перепоховання захисників Вітчизни у Другій Світовій війніДуховенство Березанського благочиння звершило перепоховання захисників Вітчизни у Другій Світовій війніДуховенство Березанського благочиння звершило перепоховання захисників Вітчизни у Другій Світовій війніДуховенство Березанського благочиння звершило перепоховання захисників Вітчизни у Другій Світовій війні

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31