Духовенство Березані вшанувало пам'ять воїнів-інтернаціоналістів

Духовенство Березані вшанувало пам'ять воїнів-інтернаціоналістів16 лютого 2019 року духовенство міста разом із воїнами-афганцями зібралися у Свято-Успенському храмі Березані, щоб звершити заупокійну молитву за полеглими побратимами. Напепедодні виповнилося  30 років від дня виведення радянських військ із Афганістану. Стало доброю традицією, кожного року збиратися афганцям для заупокійної молитви у цьому невеликому храмі.

Богослужіння очолив благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні настоятеля храму ієрея Димитрія Бондара. За богослужінням молилися заступники Березанського міського голови Павленко О. І., Хруль Р. Ф. та представники Баришівської й Березанської спілок афганців.
В кінці архімандрит Назарій звернувся до присутніх зі словом,  в якому закликав всіх до заупокійної молитви за полеглих та побажав здоров'я і довголіття всім, хто пережив ті страхіття.  Священнослужитель нагадав, що будь-яка війна є наслідком людської гріховності, тому і несе за собою вбивства і руйнації, Христос же закликає кожного до любові, котра є творцем всесвіту та джерелом єднання з Богом.