Духовенство Вишгородського району виступає за збереження єдності Української Православної Церкви

Духовенство Вишгородського району виступає за збереження єдності Української Православної Церкви29 січня 2019 року, у храмі в ім'я святих благовірних князів Бориса і Гліба в м. Вишгород під головуванням Керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія відбулися збори духовенства Вишгородського району Київської області.

У зборах взяли участь секретар єпархії, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, благочинні Першого і Другого Вишгородських благочинь протоієрей Димитрій Денисенко та протоієрей Олександр Стасів, духівник району протоієрей Георгій Бойко та духовенство двох Вишгородських благочинь.

Під час зборів священнослужителі обговорили події, що відбуваються зараз в церковному житті України та надали негативну оцінку втручанню державних, політичних та інших сил у справи церковні.

Духовенство провело порівняльний аналіз т.з. "Томосу" про надання "автокефалії" новоствореній структурі ПЦУ та Грамоти (Томосу) Святішого патріарха Алексія II від 27 жовтня 1990 року, який надає Українській Православній Церкві незалежність і самостійність в її управлінні.

Результатом засідання стало ухвалення спільного рішення духовенства підтримати постанову Собору єпископів Української Православної Церкви від 13 листопада 2018 року, висловити свою вірність святій Українській Православній Церкві — Церкві українського народу та підтримку її Предстоятелю - Блаженнішому Онуфрію, Митрополиту Київському і всієї України.

Духовенство Вишгородського району виступає за збереження єдності Української Православної ЦерквиДуховенство Вишгородського району виступає за збереження єдності Української Православної ЦерквиДуховенство Вишгородського району виступає за збереження єдності Української Православної ЦерквиДуховенство Вишгородського району виступає за збереження єдності Української Православної ЦерквиДуховенство Вишгородського району виступає за збереження єдності Української Православної ЦерквиДуховенство Вишгородського району виступає за збереження єдності Української Православної ЦерквиДуховенство Вишгородського району виступає за збереження єдності Української Православної Церкви

Духовенство Вишгородського району виступає за збереження єдності Української Православної ЦерквиДуховенство Вишгородського району виступає за збереження єдності Української Православної Церкви

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31