Секретар Бориспільської єпархії архімандрит Діонісій (Пилипчук) хіротонісаний на єпископа Переяслав-Хмельницького

Секретар Бориспільської єпархії архімандрит Діонісій (Пилипчук) хіротонісаний на єпископа Переяслав-ХмельницькогоСекретар Бориспільської єпархії архімандрит Діонісій (Пилипчук) хіротонізований на єпископа Переяслав-Хмельницького, вікарія Київської Митрополії. Чин єпископської хіротонії звершений під час Божественної літургії в Миколаївському домовому храмі резиденції Предстоятеля УПЦ у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі 19 грудня 2018 року, в день пам'яті святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця.

Богослужіння з чином рукоположення очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, єпископ Васильківський Миколай, єпископ Гостомельський Тихон, єпископ Баришівський Віктор і ректор Київських духовних шкіл єпископ Білогородський Сильвестр, а також духовенство Київської єпархії.

На завершення богослужіння Предстоятель звернувся до новопоставленого єпископа Діонісія з напутнім словом і вручив йому архієрейський жезл. За традицією ієрарх подав віруючим своє перше архіпастирське благословення.

Хіротонія архімандрита Діонісія (Пилипчука) на єпископа Переяслав-Хмельницького, вікарія Київської Митрополії, здійснена на виконання рішення Священного Синоду УПЦ від 17 грудня 2018 року (журнал №74). Чин наречення архімандрита Діонісія (Пилипчука) во єпископа Переяслав-Хмельницького, вікарія Київської Митрополії, відбувся 18 грудня 2018 року в Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці Київської духовної академії і семінарії.

 

Секретар Бориспільської єпархії архімандрит Діонісій (Пилипчук) хіротонісаний на єпископа Переяслав-Хмельницького

Секретар Бориспільської єпархії архімандрит Діонісій (Пилипчук) хіротонісаний на єпископа Переяслав-ХмельницькогоСекретар Бориспільської єпархії архімандрит Діонісій (Пилипчук) хіротонісаний на єпископа Переяслав-ХмельницькогоСекретар Бориспільської єпархії архімандрит Діонісій (Пилипчук) хіротонісаний на єпископа Переяслав-ХмельницькогоСекретар Бориспільської єпархії архімандрит Діонісій (Пилипчук) хіротонісаний на єпископа Переяслав-ХмельницькогоСекретар Бориспільської єпархії архімандрит Діонісій (Пилипчук) хіротонісаний на єпископа Переяслав-ХмельницькогоСекретар Бориспільської єпархії архімандрит Діонісій (Пилипчук) хіротонісаний на єпископа Переяслав-ХмельницькогоСекретар Бориспільської єпархії архімандрит Діонісій (Пилипчук) хіротонісаний на єпископа Переяслав-ХмельницькогоСекретар Бориспільської єпархії архімандрит Діонісій (Пилипчук) хіротонісаний на єпископа Переяслав-Хмельницького