Священики єпархії благословили дітей на навчання

Священики єпархії благословили дітей на навчанняПритчі  Соломона – єдина книга в Бібліі, де вказано, що вона частково написана для навчання дітей. Ізраїльський цар Соломон, автор  цієї книги, згадує, що його батько Давид з дитинства навчав його мудрості. (дивись Притчі 4:3-9) Своєму сину Ровоаму цар Соломон радить шукати понад усе мудрості і розуміння. Він зумів зробити трохи більше, ніж  Давид, його батько, що розпочав будівництво Єрусалимського храму. Він написав цілу книгу у формі притч – приказок  про мудрість, якої понад усе бажав своєму синові.

Ми християни маємо величезну перевагу, бо можемо користуватися  цими мудрими  і натхненними Богом порадами  для того, щоб виховувати  наших дітей. 31 розділ книги притч Соломона  і для батьків, і для дітей  можуть статити у великій пригоді, бо навчають, як потрібно жити, і як навчити цьому життю дітей. Мудрість не приходить  від перечитування і заучування на пам'ять приказок чи влучних  виразів про життя. Людина може провести все своє життя, вивчаючи черговий бестселер із заголовком, на зразок «Сім чи десять кроків до успішного життя», але  так і не стати успішною. Мудрість приходить від Бога. ЇЇ можна набути лише через щирі взаємини з Богом і спогляданням свого життя через Його призму.

У Новому Завіті в Соборному посланні апостола Якова сказано: «Коли ж комусь з вас мудрості бракує, нехай просить у Бога, який дає всім щедро й за це не докоряє, і вона йому дасться» (Як. 1:5) Апостол Яків наголошує, що мудрість дається від Бога через наші взаємини із Ним. Бог дав нам книгу притч – приказок Соломона  і звичайно бажає щоб наші діти пізнали мудрі принципи життя. Господь  бажає, щоб це відбувалося не окремо від Нього.

Ми отримуємо мудрість тоді, коли просимо Бога допомогти нам зрозуміти життеві принципи і як їх застосувати у житті. Ключем до набуття мудрості та правильного життя є  прагнення пізнати Бога  та його мудрими порадами завжди так жити. В традиції церкви є добрий звичай починати справу навчання дітей з молебного співу (молебню), щоб з Божим благословенням почати науку для дітей.

БАРИШІВКА. Щороку в кінці літа, перед початком навчального року у в учбових  закладах  служаться такі молебні для дітей та студентів у храмах. Це вже стало доброю християнською традицією. Для дітей, щоб вселилася  в  їх  серцях премудрість – Божий страх, а буйність юності їхньої вивітрилася геть. Щоб їх розум відхилявся від зла, а добре і корисне навчання  приносило свої плоди. Не був винятком і цей рік, коли на свято Успіння Божої Матері піля закінчення урочистої служби – святої літургії у Баришівському храмі на честь цього свята настоятель храму протоієрей Любомир Біляк відслужив такий молебень, попросивши у Бога для дітей дар Соломонової мудрості щоб, з успіхом діти пізнавали викладені вчителями їм корисні вчення.

Священики єпархії благословили дітей на навчанняСвященики єпархії благословили дітей на навчанняСвященики єпархії благословили дітей на навчанняСвященики єпархії благословили дітей на навчання

Баришівське благочиння

ЯГОТИН. 2 вересня 2018 року зі Сповіді та Святого Причастя розпочався новий навчальний рік у недільній школі при Свято-Пантелеімонівському храмі м. Яготин. Після молитви діти та дорослі виїхали на велосипедах до місцевого парку. По дорозі до місця призначення на Алеї Слави біля стели "Слава Героям України" протоієрей Рустік Романій та вихованці недільної школи  помолилися за мир в нашій державі Україні. Прибувши до парку діти ознайомилися з технікою безпеки, правилами поведінки у лісі та розпочали спортивно-інтелектуальні змагання. Під час перерв між різними розважальними іграми діти із задоволенням посмакували смачною їжею. Досхочу награвшись та наївшись діти прибрали після себе місце відпочинку та усі гуртом на велосипедах вирушили по домівках.

Священики єпархії благословили дітей на навчанняСвященики єпархії благословили дітей на навчанняСвященики єпархії благословили дітей на навчанняСвященики єпархії благословили дітей на навчанняСвященики єпархії благословили дітей на навчанняСвященики єпархії благословили дітей на навчанняСвященики єпархії благословили дітей на навчанняСвященики єпархії благословили дітей на навчанняСвященики єпархії благословили дітей на навчанняСвященики єпархії благословили дітей на навчанняСвященики єпархії благословили дітей на навчання

ПЛОСКЕ. 26 серпня та 2 вересня 2018 року в Свято-Покровському храмі села Плоске Броварського району була відслужена Божественна Літургія та молебен на початок навчального року,яку очолив настоятель протоієрей Миколай Сидоренко.Під час Богослужіння вчителі та діти сподобилися прийняти Святих Христових Таїн.По закінченню молебна отець Миколай звернувся з повчальним словом та побажав Божої допомоги у  здобутті необхідних знань для  дорослого життя .
Після благословіння священник окропив святою водою та подарував іконочки "Прибавлення розуму".

Священики єпархії благословили дітей на навчанняСвященики єпархії благословили дітей на навчанняСвященики єпархії благословили дітей на навчанняСвященики єпархії благословили дітей на навчання

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31