ПОДІЛЛЯ. У парафії проведено багатоденний літній дитячий табір

ПОДІЛЛЯ. У парафії проведено багатоденний літній дитячий табірЗ благословення преосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського та за підтримки депутата районної ради Сергія Станіславовича Горєва з 28 червня 2018 року на теріторії церкви на честь Покрова Божої Матері в с. Поділля був проведений багатоденний літній дитячий табір.

«За допомогою цікавих та повчальних майстер-класів ми доносимо дітям, що церква – це те місце, де їх завжди чекають, де можна поводитися природньо, і плекати віру в Бога разом зі своїми однолітками.» - розповідає настоятель храму, прот. Олександр Губенко - духовний наставник табору. У нашій розмові він зізнався, що голосного дитячого гамору у храмі уникнути було не можливо, але це не втомлювало колектив, який займався з дітьми.

«За чотири дні вони настільки здружилися, що їх тепер важко розігнати по домівках» - з гордістю підсумовує цьогорічну зміну одна з організаторів, старша вожата – Світлана Бурдун.

Близько тридцяти дітей відвідували табір. Окрім місцевих подільчан, брали участь діти з с.Масківців, с.Веселинівки,  смт.Баришівки, с.Пасічної, с.Волошинівки, м.Переяслів-Хмельницького, с.Єрківців, м.Борисполя та з м.Києва. За словами організаторів – вже десять років поспіль дивним чином вдається зібрати їх разом, провести чудовий уікенд у селі, а потім цілий рік чекати нової зустрічі.

Спортивні ігри на свіжому повітрі, традиційне чаювання, перед яким обов’язкова спільна молитва, а потім цікаві заняття з рукоділля чи жваві перегони, і пісні усім колективом під гітару. Щодня організатори обіцяли собі закінчити табір вчасно – по обіді, але діти розходитися не хотіли, ще годинами спілкувалися на лавках біля церкви та грали у волейбол. Дарині Богатко з Києва найбільше запам'ятався майстер-клас створення дерев’яних янголів – кожен учасник розмалював один такий оберіг для себе (він залишиться на декоративному дереві у храмі), і ще одного для військовослужбовця в зону АТО (обереги волонтери з Поділля планують відвести на передову згодом). Чотирнадцятирічна Оля Купрій з м.Києва приїздить у Поділля до бабусі з дідусем щоліта, каже – табір виховує впевненість, вчить взаємодопомоги, а головне – вона щороку зустрічає тут своїх друзів, з якими потім весело проводить літо. Анастасія Барсук з с.Поділля показала рамочку для фото, її самотужки зробила на майстер-класі, А Мар’яна Яковенко з с. Єрківці розповідала, як дівчата та хлопці опановували в’язання гачком.

Волонтерами стали: Діонісій та Ксенія Васильєви, Світлана Стрілок, Галина Орнацька, Юлія Когут, Микола Кирикович, Людмила Стельмах, Ніна Мудрак, Олег та Яна Яковенки та інші прихожани нашого храму які надавали посильну та молитовну допомогу для проведення табору.

Підсумком занять в театральній студії стала міні-вистава цієї неділі після Божественної Літургії. Дівчата читали усмішки та вірші. Також вся зміна цьогорічного табору виконала душевні пісні під супровід гітари, а потім на майстер-класі створення карти бажань, діти зізналися, що загадали весело провести літо і зустрітися знову разом через рік.

Анна Демиденко

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31