ВИШГОРОД. Православне дитяче літо 2018 в Борисоглібські парафії

ВИШГОРОД. Православне дитяче літо 2018 в Борисоглібські парафіїПо благословенню керуючого Бориспільською Єпархією Високопреосвященнішого Антонія митрополита Бориспільського і Броварського 16 червня 2018 року в Борисоглібській парафії міста Вишгорода відбулося відкриття червневої зміни православного табора «Зернятка Бориса та Гліба-2018».

Дитячою радістю, посмішками та гарним настроєм розпочався перший день православного літа в борисоглібській парафії. Батюшка, благословіть на добрі справи- просять діти настоятеля нашого приходу отця Димитрія. І всім знаходиться справа – спільно громада недільної школи і діточки і викладачі і батьки організують відїзд діток на православний відпочинок.

Табір розташований на березі Чорного моря практично біля берега, в екологічно сприятливому районі Херсонської області на Арбатській косі,  та має крім православного виховання ще й мету оздоровчу, бо сьогодні дуже важко православним родинам оздоровити дітей. Зміна  з 16 по 26 червня 2018 року та приймає 45 дітей. Це вихованці недільних шкіл Першого Вишгородського благочиння, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей.

За сформованою традицією, кожна табірна зміна починається в місті Вишгороді - молебнем у Борисоглібському храмі, а вже після молебню всі поїхали  в табір «Зернятка Бориса та Гліба».

Молебень на початок всякого благого діла відслужив настоятель храму святих Бориса та Гліба прот.Димитрій. Батюшка побажав всім учасникам православного табору помочі Божої, цікавого, корисного і зміцнюючого як тіло, так і душу відпочинку. Далі православні загони представили вітання, девіз, речівки і пісню, які особливо сподобалися всім учасникам торжества.

Згідно розкладу кожний день табору тематичний і починається з лінійки, на якій загони отримують певні завдання на день. Кожну справу мешканці нашої великої православної сімї навчаються робити з любовю до ближнього - девізом табору є заповіді Божі, як ми їх розуміємо та що ми зробили доброго для всіх хто поряд.

Розпорядок дня як і в звичайних таборах. Але є ранкова і вечірня молитви, відбувається молитва перед трапезою і після, під час обіду читаються житія святих,  протягом дня проводяться бесіди на духовні теми та працюють різноманітні гуртки.

У таборі різноманітна програма. У режимі дня обов'язково виділяється час на спортивні заходи. Тут кожен може проявити свої таланти - або відкрити їх. Працюють 5 гуртків - образотворчого мистецтва, рукоділля, церковно-слов'янської мови, церковного співу, журналістський. Режим допомагає дітям стати більш зібраними і самостійними. День завершується спільним заходом в формі тематичних ігор, виступів та конкурсів, на якому відбувається підведення підсумків дня, чому саме ми навчилися і чому не змогли навчитися. 

З Божою допомогою в добру путь – благословив наш православний загін прот.Димитрій і під керівництвом настоятеля недільна школа вирушила у літню подорож до Азовського моря.

ВИШГОРОД. Православне дитяче літо 2018 в Борисоглібські парафії

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31