Звершено чернечий постриг священиків Бориспільської єпархії

Звершено чернечий постриг священиків Бориспільської єпархіїВвечері четверга п’ятої седмиці Великого посту, 22 березня 2018 року, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив чернечий постриг секретаря Бориспільської єпархії протоієрея Костянтина Пилипчука та клірика Петропавлівського собору міста Броварів протоієрея Олександра Пилипчука.

Чин постригу було звершено в печерному храмі на честь прп. Феодосія Печерського в Дальніх печерах Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

На богослужінні також молились: митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, керуючий справами Української Православної Церкви; митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф; архієпископ Сєвєродонецький і Старобільський Никодим; архієпископ Боярський Феодосій, вікарій Київської Митрополії; архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ; єпископ Баришівський Віктор, голова Представництва УПЦ при міжнародних європейських організаціях; єпископ Білогородський Сильвестр, ректор Київської духовної академії і семінарії, а також рідні і близькі новопострижених, співробітники Київської Митрополії, викладачі та студенти Київських духовних шкіл.

У постризі протоієрей Костянтин наречений Діонісієм, на честь преподобного Діонісія, затворника Печерського, а протоієрей Олександр — Афанасієм, на честь преподобного Афанасія, затворника Печерського.

Духовним восприємником новопострижених став архієпископ Сєвєродонецький і Старобільський Никодим, керуючий Сєвєроднецькою єпархією.

 

Останні новини