ВИШГОРОД. Діти недільної школи храму святих Бориса та Гліба звершили поломницьку подорож до Свято-Успенської Почаївської Лаври

ВИШГОРОД. Діти недільної школи храму святих Бориса та Гліба звершили поломницьку подорож до Свято-Успенської Почаївської Лаври17–18 березня 2018 р. з благословення Високопреосвященнішого Антонія митрополита Бориспільського і Броварського, вихованці недільної школи  при храмі святих Бориса та Гліба м. Вишгород на чолі з благочинним Першого Вишгородського округу прот.Димитрієм звершили щорічну великопісну поломницьку подорож до Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Свято-Успенська Почаївська Лавра - це спасительна  колиска Православ'я на західних рубежах нашої країни, що стоїть  Величавою Свічкою, та вказує багатьом шлях до спасіння. Туди потрапляєш, наче в інший світ. Щоразу тут трапляються маленькі і великі чудеса. Приїжджаєш однією людиною - їдеш зовсім іншим. Оновленим, одухотвореним, окриленим.

Свято-Успенська Почаївська Лавра знаходиться на Волині, в Тернопільській області. Дорогою ми читали ранкові молитви, правило до Причастя, співали акафіст святителю Миколаю та дивилися чудовий фільм «Почаїв» про історію Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Шлях до Почаєва 450 км пролетів непомітно і ось вже Почаївська Лавра відкрилася у всій своїй величі – тут Пресвята Богородиця невидимо стоїть на горі, як і багато століть тому, коли її побачили в невимовному світлі, і де вона залишила свій слід на камені, що до цих пір наповнюється кришталевої джерельною водою.

Лавра прихистила нас в свіжовідремонтованих келіях готелю, де солодко і смачно пахло корицею і полуничним варенням: в кухні трапезної пекли монастирські булочки.

У монастирі ми брали участь в богослужіннях, трапезували, відпочивали.  Паломники мали можливість в цій Святій обителі почерпнути все те до чого прагнули – Всенічна, Літургія, сповідатися, причаститися Тіла і Крові Христової. Приклалися до святинь - Цільбоносної стопи Божої Матері і чудотворної ікони Богородиці, яка розташована над царськими вратами в надзвичайної краси зіркоподобному кіоті.

Також ми вклонилися мощам Іова і Амфілохія Почаївських і відвідали печеру прп. Іова. Почуття тиші, духовного умиротворення і спокою нас відвідало в печерному храмі преподобних Іова та Амфілохія Почаївських.

Ми відвідали Свято - Духівський скит, скит святої праведної Анни, де всі бажаючі могли скупатися в джерелі, просто на вулиці було дуже холодно, так що не всі наважилися.
Також відвідали могилу прп.Амфілохія та відслужили заупокійну літію і всіх паломників батюшка помазав святим маслом.

На зворотньому шляху ми також мали можливість відвідати в місті Рівному свято-Георгієвське подвір’я Городокського свято-Нікольського монастиря, з яким наш храм має молитовний зв'язок.

Протягом цих днів всі стали дуже близькі духовно і залишилися задоволені від того, що Господь сподобив відвідати такі святі місця. "Що вам побажаю?- повторював наш духовний наставник батюшка Димитрій -  Щоб по відношенню до нас було б простий правдою то свідоцтво, яке колись проти своєї волі вороги-язичники приносили щодо перших християн: як вони люблять один одного! Ось так говорили язичники - з подивом, часто з гнівом: до чого вони люблять один одного! Нехай це виправдається на нас. "
Поверталися додому просвітленими, наповненими новими знаннями, духовно подорослішали Ось так пройшла наша паломницька поїздка і ми втомлені, але радісні поїхали додому.

Пресвята Богородице помогай нам!

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31