ОСЕЩИНА. Собором духовенства благочиння звершена Божественна Літургія Передосвячених Дарів.

ОСЕЩИНА. Собором духовенства благочиння звершена Божественна Літургія Передосвячених Дарів.28 лютого 2018 року, у середу другої седмиці Великого Посту,  з благословення Високопреосвященнішого Антонія, Митрополита Бориспільського і Броварьського, у храмі на честь Святителя Спиридона Єпископа Триміфунтського Чудотворця Другого Вишгородського благочиння Бориспільської Єпархії УПЦ собором духовенства благочиння була звершена Божественна Літургія Передосвячених Дарів.Очолив Богослужіння благочинний протоієрей Олександр Стасів у співслужінні із настоятелями храмів благочиння, а саме протоієреєм Олександром Поповим (Храм на честь св. пророка Божого Ілії, с. Лебедівка), протоієреєм Володимиром Динисенко (Храм на честь пророка, предтечі та хрестителя Іоанна, с. Ровжі), протоієреєм Сергієм Демидчук (Храм на честь Преображенння Господнього, с. Хотянівка), протоієреєм Василієм Мучичка (Храм на честь свт. Миколая Чудотворця, с. Новосілки), ієреєм Володимиром Бабчій (Храм на честь Казанської ікони Божої Матері, с. Вища Дубечня), протоієреєм Олександром Матіюк (Храм на честь св. першоверховних Апостолів Петра і Павла, с. Пірново), ієреєм Вячеславом Стеценко і дияконом Володимиром Іванченко (клірики Храму на честь святителя Спиридона єпископа Триміфунтського с. Осещина).

Зранку о 6-й почали читати Великопостні Часи. Тихо і благоговійно співав крилас храму на чолі з регентом матушкою Мариною Іванченко. Проникливо звучали тексти Паримій Тріоді. Невдозі розпочалася Літургія Передосвячених Дарів.

Це Богослужіння звершується тільки у дні Великого посту. Під час такої Літургії вірним пропонуються Святі Дари, освячені на попередній повній Літургії – свт. Василія Великого чи свт. Іоанна Златоустого. Ця традиція бере початок ще з часів апостольських приємників і затверджена Правилами Лаодікійського та Трульського Соборів. Сам чин цієї Літургії (без Євхаристійного Канону) був сформований під впливом особливого ставлення до періоду Святої Чотиридесятниці, як до часу строгого посту й покаяння.

За Богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Останні новини