Звершено заупокійне богослужіння по приснопам’ятному духівнику Березанського благочиння протоієрею Петру Красножону

Звершено заупокійне богослужіння по приснопам’ятному духівнику Березанського благочиння протоієрею Петру Красножону23 січня 2018 року в храмі архістратига Божого Михаїла м. Березань було звершено заупокійне богослужіння, а саме: накануні вечірня, а на наступний день Божественна Літургія по приснопам’ятному духівнику Березанського благочиння та настоятелю храму, протоієрею Петру Красножону. Заупокійне богослужіння очолив благочинний Баришівського округу, протоієрей Любомир Біляк у співслужінні благочинного Березанського округу, архімандрита Назарія (Омеляненка), духовенства  благочиння та інших парафій.

Під час Божественної Літургії була піднесена сугуба молитва за упокій душі протоієрея Петра та всіх його почилих рідних. Також дуже щиро молилися за свого батюшку прихожани храму та близька рідня священика, та нікому не віриться, що його з нами вже немає, хоч і пройшов вже 1 рік.

На запричасному вірші проповідь виголосив отець Назарій, який окреслив непростий життєвий шлях приснопам’ятного та наголосив на тому, що він був і є взірцем, як для священнослужителів так і для кожного хто його знав.

По закінченні Божественної Літургії була звершена заупокійна панахида по приснопам’ятному духівнику нашого благочиння, отцю Петру. Наприкінці панахиди було освячено коливо по спочилому священику. Потім отець Любомир звернувся до парафіян зі словами проповіді та закликав не забувати у  молитвах свого духовного отця, адже це те що найбільш потрібно його душі та слідувати тим духовним порадам, яким він вчив за життя. Після цього настоятель храму, протоієрей Сергій Таран подякував отцям-благочинним та духовенству за те, що прибули розділити соборну заупокійну молитву по спочилому настоятелю та духівнику Березанського благочиння.

По закінченні панахиди, благочинний, отець Назарій звершив заупокійну літію на могилі батюшки.