ОСЕЩИНО. Дитячий хор недільної школи вперше взяв участь у Божественній Літургії

ОСЕЩИНО. Дитячий хор недільної школи вперше взяв участь у Божественній ЛітургіїМи всі звикли до вислову: «діти - це наше майбутнє». І дійсно, роки минають дуже швидко, день за днем опереджають один одного. За дванадцять років існування нашого храму і парафії стали дорослими діти , які були першими учнями недільної школи нашого храму,  у багатьох з них є уже свої діти.  Де хто з тих дітей приходить до храму, а де хто – оминає. Але те насіння слова Божого, яке було посіяне у їх серця на заняттях недільної школи, святкових виставах і концертах, паломницьких поїздках, вірю, що воно дасть свої сходи. Тому, ця впевненість у силі Божого слову надихає нас продовжувати заняття недільної школи з дітьми не тільки у неділю, а тепер, ще й у суботу.

Значна подія сталася у нашому храмі у суботу - 30 вересня 2017 року. У цей день увесь Православний світ святкує пам'ять святих мучениць – Віри, Надії, Любові,  та матері їх Софії. На нашому приході багато прихожанок носять ім’я цих святих. І серед них дві маленькі сестрички Вірочка і Надійка, доньки отця диякона Володимира і його матушки Марини, яка багато років керує криласом храму. 

Несе послух на криласі і наш знаменитий «бас» - раба Божа Любов Трухан, яка є прихожанкою храму з початку його існування. Вона  не зважає на свої проблеми із здоров’ям, і вранці, і ввечері спішить до храму, віддати Богу Боже.

Так от, спішу розповісти усім, що у цю суботу у храмі відбувалась Божественна Літургія, яку служив настоятель протоієрей Олександр Стасів разом  з кліриками храму -  ієреєм В’ячеславом Стеценко і дияконом Володимиром Іванченко. 

Але, незвичайне – це те, що вперше цю Літургію, від початку до кінця, на криласі співали діти – вихованці недільної школи під чуйним керівництвом регента матушки Марини Іванченко. Впевнена, що це подія космічного масштабу, адже пісне співи підносились Богу – Творцю Вселеної.

Усі прихожани, які молилися на цьому Богослужінні, дякували Богові і усім діткам за їх щире, зворушливе молитовне виконання текстів Священної Літургії. Багато, хто з присутніх розказали  про те, що дитячі співи зачепили їх серця до сліз.

Домовились із дітками і їх батьками, що, якщо на це буде воля Божа, то діти будуть і на подальше нести послух на криласі під керівництвом регента матушки Марини Іванченко. Допоможи нам Боже!

Крім цього, хочу повідомити про те, що сьогодні, у неділю, після Божественної Літургії, відбулось заняття недільної школи нашого храму, яке вперше проводив наш прихожанин раб Божий Сергій Геранін. Він розпочав цикл лекцій на тему Історія Православної Церкви. 

Треба зазначити, що Сергій дуже талановита людина, у минулому він офіцер радянської армії, викладач, а наразі – письменник, твори, якого читаєш із захопленням і які містять опис історичних подій минулої епохи, учасником яких був безпосередньо сам Сергій. Було цікаво слухати його лекцію, не тільки дітям, а й дорослим. 

Допоможи нам Боже у цій справі!


 

 

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31