Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)

left

Процес виховання та навчання отроків (дітей), як і всі інші сторони життя християнина освячується Божим благословенням, що дарується по молитвам Церкви. Перед початком нового навчального року в усіх храмах Бориспільської єпархії благочиння звершувалися молебні для учнів, студентів та вчителів.

БАРИШІВКА. В Успенському храмі смт Баришівки 28 серпня був проведений загальний молебень перед навчанням, був також звершений 1 вересня молебень для першокласників з 1-А класу Баришівської школи ім. Миколи Зерова.

Після урочистих заходів у школі діти із вчителями та батьками прийшли на молебень. Настоятель храму протоієрей Любомир Біляк молився разом з присутніми, щоб «Господь послав на отроків духа мудрості, щоб вони могли розуміти і пам’ятати корисне для душі вчення».

Священик звернувся з напутнім словом до дітей і батьків, нагадавши про те, що навчання то велика праця. Отець Любомир закликав з ретельністю та старанністю при Божій допомозі освоювати і вдосконалювати знання. А батькам і вчителям нагадав  - щоб вони не принижували і не ображали навіть самого недбайливого учня, але з великим терпінням і самозреченням допомагали своїм дітям у навчанні.

Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)

ПАСІЧНА. 1 вересня голова молодіжного відділу протоієрей Іоанн Омельчук настоятель храму Святого Духа села Пасічна Баришівського району, зустрівся з майбутніми випускниками Баришівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Зустріч відбулась на виховній годині в 11 класі. Тема зустрічі "Я - це майбутнє України". Також поговорили про вічні людські цінності та сенс людського життя. В кінці зустрічі учні вручили батюшці квіти і запропонували бути їхнім духовним наставником.

Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)

 

ПЛОСКЕ. 27 серпня в неділю в Свято – Покровській церкві с.Плоске, настоятель протоієрей Миколай Сидоренко відслужив  Божественну  літургію та молебень на початок навчального року. Діти приступили до таїнства сповіді і після чого причастилися Тіла і Крові Спасителя.На молебні було багато дітей, які спільно помолились за добрий початок нового навчального року. Після  молитви настоятель звернувся з повчальним словом та подарував кожному учню іконочку «Пребавлення розуму», покропив їх святою водою та благословив їх на добрі діла.

Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)

 

КАЛИТА. 1 вересня настоятель старого Свято-Миколаївського храму, що відроджується, в смт Калита ієрей Максим Молотков був запрошений адміністрацією місцевої школи на свято першого дзвоника. На шкільному святі виступили з    різними піснями та віршами наймолодші школярі,які вперше   переступили поріг рідної школи. Також цікавим був виступ  учнів випускного одинадцятого класу. Для школярів, їхніх батьків та гостей селища звучали привітання зі святом від голови місцевого відділу освіти та адміністрації школи, а також слово для привітання було надано отцю Максиму. В своєму слові священник в першу чергу подякував за запрошення  на свято, а також привітав дітей з Днем знань та  початком навчального року. Побажав учням успіхів в навчанні, міцного здоров'я,нових звершень, любові та взаємоповаги один до одного, до  вчителів та батьків. А вчителям побажав Божої ласки, мудрості у викладанні, міцного здоров'я та наснаги в своїй нелегкій праці. На завершення свята з нагоди Дня знань школярі подарували квіти вчителям та пішли на свій перший урок нового  навчального року.

Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)

 

ЗАВОРИЧІ. 1 вересня настоятель  Свято-Георгіївської парафії села Заворичі Броварського району протоієрей Петро Котюк виступив на шкільній лінійці з приводу Дня знань. Зокрема отець Петро сказав: "Це день, із якого починається дорога в майбутнє для кожного з нас. Це день, що дає можливість дорослим повернутися у свої золоті роки, а учням і студентам — до своєї другої домівки — у школи та вузи. Саме в День Знань ми з особливою теплотою згадуємо своїх вчителів й викладачів, їх неоціненну роботу розуму й серця. Щиро дякуємо вам, дорогі наші вчителі, — ми завжди залишаємося вашими учнями!
Усім, хто в цей День прийде до навчальних закладів здобувати знання, бажаю досягти своєї мети у житті, знайти взаєморозуміння з викладачами та батьками, зустріти добрих і надійних друзів. А особливо, нашим дорогим першокласникам — ніколи не зупиняйтеся на дорозі Знань, вона цікава і по-справжньому нескінченна!
Щасти Вам!
"

Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)

СВІТИЛЬНЯ.  1 вересня настоятель Свято-Михайлівського храму с.Світильня ієрей Максим Молотков був запрошений адміністрацією школи  до Світильнянського НВК на урочисте свято першого дзвоника та проведення першого  шкільного уроку . На святковій лінійці  школярів та всіх присутніх привітали з Днем знань директор Світильнянського НВК Решотко Тетяна Миколаївна, сільський голова Кругляк Олександр Володимирович та запрошені гості й меценати.

На святі відбулися  виступи наймолодших учнів першого класу,  а також майбутніх випускників, а нині одинадцятикласників. На завершенні свята діти дарували святкові букети своїм вчителям. В  актовій залі для всіх школярів відбувся перший відкритий урок,який розпочав отець Максим з привітальними словами до дня знань. Священник побажав учням,їхнім батькам та вчителям міцного здоров'я, мудрості,Божої допомоги та успіхів в навчанні,взаємоповаги та   мирного неба. Також  отець Максим розповів про взаємодію Української православної церкви зі школами та іншими навчальними закладами  щодо  ставлення дитини як особистості та духовного виховання. Зокрема він навів приклад, як деякі з них мали нагоду цього літа побувати в дитячих духовних та  православно-патріотичних таборах. Ці табори проходили в різних куточках нашої країни - Волинській,Рівненській  і Київській областях(Бориспільській єпархії ).  Подякувавши адміністрації школи за плідну співпрацю та взаємодію,  запросив всіх дітей і  батьків на недільне богослужіння, на  якому відбудеться молебінь перед навчанням та благословіння дітей на новий навчальний рік. Після виступу отця Максима відкритий урок продовжив вчитель історії Вовк Юрій Авраамович

Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)

 

МОРОЗІВКА. Настоятель Свято-Успенської парафії села Морозівка Баришівського району протоієрей Микола Брега відвідав перший дзвоник нового навчального року Морозівського НВК «спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів – ясла-садок» імені Дениса Поповича.
Священнику було надано слово для привітання. Батюшка подарував духовну літературу учням та вчителям. В ході зустрічі були обговорені питання спільної діяльності навчального закладу та церкви.

Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)Священики на парафіях Бориспільської єпархії благословили учнів на навчання (оновлено)