ВИШГОРОД. Відбулися чергові збори духовенства Першого Вишгородського благочиння

ВИШГОРОД. Відбулися чергові збори духовенства Першого Вишгородського благочинняПо благословенню Високопреосвященішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського, керуючого справами УПЦ, 11 травня 2017 року на парафії на честь свв. Бориса і Гліба м.Вишгород, відбулися чергові збори духовенства Першого Вишгородського благочиння, на яких розглядалися питання загальноцерковного та парафіяльного життя.

У засіданні взяли участь настоятелі та клірики храмів Першого Вишгородського благочиння. Збори очолив благочинний Вишгородського району протоієрей Димитрій Денисенко.

Протоієрей Димитрій повідомив духовенству про заплановані найближчим часом єпархіальні заходи.

Обговорювалися питання, що стосуються побажань духовенства щодо документів Міжсоборної Присутності Руської Православної Церкви. У них розглядаються проблеми сповіді в умовах сучасного часу такі як акрівія, ікономія і єпитимія, а також підготовки до Причастя.

Благочинний наголосив на необхідності дотримуватись правил оформлення і порядку подання прохань Правлячому Архієрею зокрема щодо чергових відпусток духовенства. А також складання графіку заміни відсутнього священика.

Були обговорені пропозиції щодо організації оздоровлення дітей недільних шкіл благочиння та створення літніх таборів при парафіях.

Також піднімалось обговорення й інших питань, що стосуються роботи благочиння:

- Підготовка документації до затвердження нових Статутів для Релігійних організацій відповідно нововведення до Закону України № 1667 -VIII від 06.10.2016 р.;

- запровадження бесід для дорослих, бажаючих прийняти таїнство хрещення та вінчання, і восприємників охрещених.

- Організація охорони та безпеки храмів благочиння;

- Ряд актуальних питань церковно-парафіяльного, пастирського і соціального життя благочиння.

Підбиваючи підсумки зборів, благочинний відзначив важливість дотримання правил церковного листування та діловодства для зручності самих священнослужителів, а також закликав всіх мотивувати своїх парафіян особливо молодь до більш активної участі у парафіяльних заходах та богослужіннях.