ВИШГОРОД. Недільна школа Борисоглібського храму відвідала Свято-Успенську Почаївську Лавру

ВИШГОРОД. Недільна школа Борисоглібського храму відвідала Свято-Успенську Почаївську Лавру25-26 березня 2017 року, з благословення Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського, під керівництвом протоієрея Димитрія Денисенка, настоятеля храму на честь святих Бориста та Гліба у місті Вишгороді, учні недільної школи звершили паломництво до Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Вирушили у дорогу юні паломнику у суботу вранці. За читанням вранішніх молитов та правила до Святого Причастя час у дорозі пройшло непомітно. Також дорогою подорожуючі дивилися пізнавальний фільм про Почаївську обитель, після якого отець Димитрій влаштував вікторину у форматі «питання-відповідь», у якій змогли взяли участь усі охочі та дізнатися багато нового.

Зокрема, ті, хто їхали до Почаєва вперше, дізналися, що перші насельники на горі Почаївській з’явилися у 1240 році. Це були ченці Києво-Печерського монастиря, які врятувалися після навали хана Батия на Київ. Також усі пригадали інформацію про чудеса, що траплялися на святій Почаївській горі, святині обителі та її подвижників, зокрема преподобного Іова та Амфілохія Почаївських.

Одразу після приїзду до Почаївської Лаври уся група відправилася на молитву та поклоніння мощам преподобних Іова та Амфілохія. Вистоявши велику чергу, у якій дитячий хор Недільної школи храму святих Бориса та Гліба, виконував церковні піснеспіви, усі також побували у печері преподобного Іова. Там святий усе своє життя простояв на колінах, молячись за усіх людей.

Під час всенічного бдіння в Успенському соборі Лаври усі приступили до таїнства сповіді, а наступного дня на ранній Божественій Літургії – до таїнства Святого Причастя. Стрімко слив час вихідних у святому місці, на останок лише встигли прикластися до чудотворної Почаївської ікони Богородиці та відбиту її стопи, залишеному на камені після її чудесного явлення монахам та пастухам у 1240 році.

У неділю опівдні паломницька група вирушила у зворотню путь, проте ще встигли заїхати на Свято_духівський скит святої Лаври та скит на честь святої праведної Анни Городецького жіночого монастиря. Тут, у скиту св. Анни, є цілюще джерело, у цілющі води якого охочі змогли зануритися та попросити зцілення.

Також група відвідала подвір’я жіночого Городецького монастиря у Рівному. Усі приклалися до святих ікон у храмі, привіталися з насельницями та отримали від них на згадку солодкі яблука.

Так з молитвою і минула для вишгородців 4-та Неділя Великого посту, день пам’яті преподобного Іоанна Ліствичника. Усі учні недільної школи та їх батьки вдячні настоятелю Борисоглібського храму м. Вишгород, благочинному І Вишгородського округу, протоієрею Димитрію  за цю чудову паломницьку поїздку та усім, хто долучився до її організації, та бажають «Многая літа!».

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31