У Недрі прощалися з 20-річним Сергієм Захаревичем, який загинув в зоні АТО

У Недрі прощалися з 20-річним Сергієм Захаревичем, який загинув в зоні АТОУ неділю, 22 січня, у селі Недра Баришівського району селяни проводжали в останню путь свого земляка-Героя Сергія Зарахевича. Йому було лише 20… Провести воїна в останню путь прийшло все село, а ткож делегація з міста Березаны – міський голова Володимир Тимченко та керуючий справами виконкому Березанської міської ради Надія Слухай, мешканці сусідніх сіл. За день до того, в суботу, тіло Сергія привезли додому. Сільська молодь зустрічала земляка на колінах зі свічками.

Сергієві однокласники згадують, що з тривогою прочитали в Інтернеті повідомлення про те, що в районі Авдіївки загинув боєць Збройних Сил України. Дуже сподівалися, що це не їхній Сергій. А тоді довго не могли повірити у звістку про загибель товариша. Ще жевріла надія, може, то прикра помилка, Сергій живий і здоровий. І лише коли в село привезли труну з його тілом, зрозуміли, що то була сувора правда.

– А ви знаєте, у ці дні Серьожа мав бути у відпустці. Він просто помінявся зі своїм товаришем, котрому терміново потрібно було поїхати додому, – кажуть наші співрозмовники.

Багато сліз було в неділю, навіть чоловіки не змогли стримати емоцій. Приїхали однокласники Сергія з Недри, де він закінчив дев‘ять класів Недрянського НВК, та з сусіднього Садового – там хлопець навчався у старших класах. Друзі навперебій хвалять свого товариша. А ще – він був справжнім патріотом своєї Вітчизни. З тривогою дивився новини по телевізору, дуже переживав через загибель наших бійців на Сході країни. Саме зі студентської лави пішов служити за контрактом.

Траурна процесія пройшла вулицями села, де любив ходити Сергій за життя. Футбольна команда зустрічала свого футболіста Сергія Захаревича на колінах. Відспівували Героя у Свято-Троїцькій церкві, поминальну службу відслужив отець Олександр Клименко. Поховали Героя на сільському цвинтарі, як і годиться, з військовими почестями – з прощальними залпами салюту та гімном України. На його могилу лягли червоні троянди та гвоздики. Могила Героя знаходиться поряд з дідусевою, адже це був його улюблений онук. Люди ще довго не розходилися – все розповідали, яким чудовим хлопцем був Сергій Захаревич.

– Такі, як наш Серьожа, мабуть, народжуються раз у століття, – розповідає жителька села Тетяна Іванівна Кіщук. – Розумний, порядний, працьовитий, красивий, веселий. Він був душею компанії. Його всі дуже любили. Та як його можна було не любити?! На Новорічні свята я кликала Сергійка, аби засіяв. У нього була настільки позитивна енергетика, що в нашій сім‘ї весь рік було все добре. Досі не можу повірити в його смерть. Здається, ось він прийде, посміхнеться і скаже: «Добрий день, тьотя Таня».

– Сергій був веселим, товариським. А ще – він був патріотом України, хоробрим бійцем, готовим будь-якої миті прийти товаришеві на допомогу. Він і відпустку свою відтермінував, бо товаришеві потрібно було їхати додому, – згадує заступник командира 3-ої роти. – На жаль, смерть забирає наших найкращих товаришів.

– Сергій був взірцем для інших, – зазначає сільський голова Михайло Деркач. – Він був взірцем для всіх батьків: як потрібно виховувати дітей. Це був такий хороший хлопець – позитивний, розумний, дуже гарно навчався, брав активну участь у спортивних змаганнях, художній самодіяльності, грав у шкільному театрі і дуже мріяв стати футболістом. Такі хлопці, як Сергій – це майбутнє нашої держави, а їх убивають на війні… Я вдячний своїм односельцям, підприємцям, керівникам селянсько-фермерських господарств за допомогу в організації похорону, а також Березанській міській раді, Березанському КП ККП за наданий автотранспорт.

… Герої не вмирають. Вони продовжують жити в наших серцях, наших спогадах. Загиблого Сергія Захаревича пам‘ятатимуть рідні, друзі і всі жителі села. Ми теж про нього пам‘ятатимемо. Бо саме такі Герої, як Сергій, тримають оборону на східному фронті, забезпечуючи нам мирне життя.

Тетяна Соловйова

У Недрі прощалися з 20-річним Сергієм Захаревичем, який загинув в зоні АТОУ Недрі прощалися з 20-річним Сергієм Захаревичем, який загинув в зоні АТОУ Недрі прощалися з 20-річним Сергієм Захаревичем, який загинув в зоні АТО

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31