ВИШГОРОД. Відбувся Другий Різдвяний фестиваль недільних шкіл Першого Вишгородського благочиння (+відео)

ВИШГОРОД. Відбувся Другий Різдвяний фестиваль недільних шкіл Першого Вишгородського благочиння (+відео)7 січня 2017 року, у Святий день Різдва Христового наповненого світлом і радістю про народженого Спасителя, по благословенню Високопреосвященішого Антонія митрополита Бориспільського і Броварського, у Першому Вишгородському благочинні відбувся Другий Різдвяний фестиваль недільних шкіл Вишгородського благочиння.

Понад сто двадцять дітей з шести недільних шкіл, а також їхні батьки і педагоги та мешканці міста Вишгород зібралися в гостинному залі Будинку культури «Енергетик».

Святковий захід було організовано благочинним Першого Вишгородського благочиння прот.Димитрієм Денисенко спільно з духовенством та викладачами недільних шкіл та катехизаторських курсів.

Різдвяний виступ став доброю традицією для міста, бо святковий концерт для всіх мешканців міста Вишгород проводиться вже більше двадцяти років і з кожним роком збирає все більше і більше гостей, бажаючих прославити Новонародженого Богонемовля, слухаючи різдвяні піснеспіви і колядки.

Але в такому форматі фестивалю концерт проводиться вдруге. Ідея провести такий фестиваль, де недільні школи храмів благочиння можуть ближче познайомитися один з одним виникла того року. Всі священики та керівники недільних шкіл благочиння говорили про те, що настав час тісної співпраці між колективами для ширшої можливості обміну досвідом, допомоги один одному і, в кінцевому рахунку, дружби між недільними школами.

Відкрив фестиваль вітальним словом благочинний, настоятель Борисоглібського храму протоієрей Димитрій. Батюшка привітав усіх з Різдвом Христовим, наголосив на важливість духовного становлення і побажав гарного настрою учасникам і глядачам фестивалю.

«Так як Господь народився дитиною, діти є подобою і образом Божим. Дивлячись на дітей, ми волею-неволею приєднуємося до благодатного почуття радості зустрічі з новонародженим Спасителем».

Юні учасники фестивалю раділи і переживали перед виступом. Номери були різні - було багато музичних номерів і літературних композицій. Були ще пісні, вірші, прекрасні танці. Діти славили Народженого Спасителя, принісши в подарунок новонародженій Богодитині не тільки виконувані колядки та вірші, а й невидимі глядачам терпіння і старання на утомливих репетиціях.

Діти з Недільної школи села Хотянівка приготували програму - «Різдвяні традиції народів світу», в якій в піснях і невеликих сценках розповіли історію Різдвяних традицій в Грузії.

Творчі колективи інших недільних шкіл з храмів села Катюжанка та храма вмч. Пантелеймона міста Вишгород читали вірші про Різдво Христове, співали пісні і показували театральні постановки про Віфлеємську зірку і народження Богонемовляти, про любов до Матері. А наймолодші христослави - малюки з села Синяк, виконали різдвяні колядки.

Діти немов Ангели передали нескінченну радість про те, що народився в світ Спаситель, даючи можливість дорослим всім серцем відчути світло, добро і любов, який несе нам це велике свято і дуже всіх розчулили.

Звичайно, найбільше запам'яталися дітям вистава- уривок з казки «Снігова королева», виконаний учнями школи Борисоглібського храму. Казкова історія змусила замислитися глядачів про такі важливі фактори нашого життя, як дружба, милосердя, співчуття до знедолених, про те, що все наше життя проходить під Промислом Божим і зігрівається Його нескінченної Любов'ю до всіх людей. Сюжет цієї постановки закликає нас до надання діяльної допомоги людям і здійсненню заповіді Господа про любов до Бога і ближнього.

Викладачі недільної школи храму Бориса та Гліба щоразу прагнуть за допомогою живого і яскравого уявлення пробудити в своїх вихованцях і глядачах добрі почуття і відвернути від злих.

Зі сцени звучали колядки у виконанні казкових персонажів і всіх присутніх дітей. Особливо майстерно були виконані колядки нашими новими друзями - дітками недільної школи Богоявленського храму міста Києва.

Прекрасне виконання і щирість почуттів виступаючих діток неодноразово під час представлення викликали посмішки радості на обличчях глядачів та оплески. Приємно було спостерігати за тим, з яким бажанням, радістю та щирістю доносила глядачам і слухачам Різдвяну вістку дітвора.

Після закінчення фестивалю в урочистій обстановці отець благочинний нагородив виступаючі колективи пам'ятними грамотами-подяками.

Отець Димитрій сердечно подякував дітям, викладачам недільних шкіл і духовенству благочиння за ту радість, яку вони подарували всім присутнім, і побажав їм духовного зростання, усім зберігати тепло в домах і перш за все зігрівати один одного теплотою своїх сердець і Різдвяної радості. Дітки виступали з глибокою вірою в те, що дійсно більше 2000 років тому на землю прийшов Спаситель світу.

У холі Будинку культури на накритих столах дітей чекали частування. Для всіх учасників фестивалю було приготовлено також солодкі подарунки.

Всі ми, священики, викладачі та батьки, дуже сподіваємося, що подібні фестивалі, залишаючи в душах дітей світло добра і радості, допоможуть їм виховуватися в християнському дусі любові і милосердя.

 
 
 

 

 

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31