У парафіях єпархії священики взяли участь у поминальних заходах з приводу пам'яті жертв Голодомору

У парафіях єпархії священики взяли участь у поминальних заходах з приводу пам'яті жертв ГолодоморуУ парафіях Бориспільської єпархії священики взяли участь у поминальних заходах з приводу пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій.

ЗАВОРИЧІ. 28 листопада в Заворицькому НВК відбулась лінійка присвячена пам'яті жертв Голодомору і політичних репресій. На шкільний захід був запрошений настоятель Свято-Георгіївського храму села Заворичі Броварського району протоієрей Петро Котюк. Після чого учні разом з настоятелем пройшлись Ходою Пам'яті до меморіалу загинувших в 1932-33 роках. Дітки несли свічу, як символ шани і любові до невинно замученних співвітчизників. Священик звершив заупокійну молитву, звернувся до всіх присутніх зі словом."В цей скорботний день об'єднавшись в спільній пам'яті про трагічні сторінки історії нашого народу ми звершили заупокійну молитву за всіх невинно вбитих,голодом заморених,пострадавших від тоталітарного більшовицького режиму. І, молячись нині за упокій душ мільйонів наших громадян ми просимо заступництва Божого Українській державі і в сьогоднішній час. Щоб, врешті-решт,не гинули люди,не заливались сльозами діти,аби запанували довгоочікуваний мир і спокій в нашій Вітчизні " - сказав отець Петро.

 

У парафіях єпархії священики взяли участь у поминальних заходах з приводу пам'яті жертв ГолодоморуБРОВАРИ. 26 листопада в Броварах відбулись заходи до Дня пам’яті жертв голодоморів в Україні за участю предстваників міської влади, церков і релігійних організацій міста та броварчан. Благочинний Першого Броварського округу протоієрей Олександр Левчук у співслужінні духовенства храму святих апостолів Петра і Павла звершили панахиду біля пам'ятного хреста "Жертвам голодомору 1932-33 років", що стоїть на місці масового захоронення померлих від голоду.

 

 

У парафіях єпархії священики взяли участь у поминальних заходах з приводу пам'яті жертв ГолодоморуСВІТИЛЬНЯ. 27 листопада настоятель Свято-Михайлівського храму села Світильня Броварського району ієрей Максим Молотков після Божественної літургії звершив панахиду біля меморіального пам'ятника "Жертвам голодомору 1932-33 років", що знаходиться навпроти храму. Після молитви отець Максим сказав повчальне слово про молитовне шанування загиблих від безбожного режиму.

 

 

СЕМЕНІВКА. 25 листопада в с. Семенівка Березанського благочиння відбулись скорботні заходи, присвячені подіі голодомору 1933-37 років. Настоятель парафії архідиякона Стефана ієрей Сергій Осипчук був присутній на скорботній лінійці в школі, де у виступі зауважив, що історію важливо пам’ятати, бо інакше вона має властивість повторюватись. Крім того, священик наголосив, що важливо гарно навчатись, так як якісні знання допомагають людині уникати хибних рішень, і це служить запорукою неможливості виникнення трагедій у майбутньому. Після чого, разом із учнями, священик запалив лампадки в память про загиблих біля пам'ятника жертвам голодомору.
По закінченні заходів отець Сергій з представниками культури і громадськості  звершили заупокійну молитву біля пам’ятника жертвам голодомору. А 26 листопада, в храмі на честь архідиякона Стефана ієрей Сергій відслужив заупокійну панахиду за всіх постраждалих в цій величній трагедії нашого народу.

 

КНЯЖИЧІ. В Спасо-Преображенському монастирі вшанували пам’ять жертв голодомору 1932-33 років. Благочинний монастиря архім. Іларіон (Кострець) в своєму слові сказав про важливість памяті трагічних подій тих часів, та назвав причини загибелі мільйони людей від голоду.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

БАРИШІВКА. У районному будинку культури вшанували жертв голодомору 1932-33 років (+відео)

ЗАЗИМ'Є. Парафія пом'янула жертв голодомору та помолилась за репресованого настоятеля храму

Благочинний Першого Вишгородського округу взяв участь у районих заходах присвячених ушануванню пам`яті жертв голодоморів в Україні