Священик на Вишгородщині благословив присягу новобранців

Священик на Вишгородщині благословив присягу новобранців26 листопада 2016 року по благословенню Високопреосвященіщого Антонія митрополита Бориспільського та Броварського в військовій частині, розташованій у Вишгородському районі, відбулася церемонія прийняття присяги молодим поповненням.

День приведення до військової присяги є святковим днем ​​для військової частини. Військова присяга - урочиста обіцянка, клятва, яку дає громадянин, що вступає до лав збройних сил. Приймаючи присягу, він бере на себе високі зобов'язання, що складають зміст військової служби. Однак не тільки слова, а й атрибутика мають велике значення: військовослужбовець, який вперше поступив на військову службу, дає військову присягу перед Державним прапором України і бойовим прапором військової частини.

На урочисте прийняття присяги зібралися рідні та близькі солдатів.

До солдат і офіцерів частини звернувся з вітальним словом ієрей Олександр Пендлишак.

Батюшка привітав призовників з прийняттям присяги і сказав, що сьогодні, в цей прекрасний день ви стали справжніми солдатами, з цього дня ви стали до лав тих, хто мужньо, з честю і гідністю захищав і захищає свою Батьківщину. Джерелом справжньої мужності і незламної стійкості воїнів може бути тільки віра в Бога і любов до Батьківщини. Справжня віра народжує істинний патріотизм. Свята Церква з материнською любов'ю ставиться до всіх христолюбивих воїнів. Церква закликає всіх солдатів своїм прикладом служіння заради миру і безпеки співвітчизників бути зразком християнського життя. Наші православні предки ходили на сповідь і молилися на Божественній Літургії, причащалися Святих Христових Таїн. Тому наш народ був непереможний.

Солдатська служба ніколи не була легкою, і я закликаю поміч Божу для того, щоб ви самі змогли подолати всі труднощі і негаразди. Хочу побажати вам здоров'я, міцності духу, Божого благословення в подальшому служінні на благо українського народу. Нехай Господь наставляє, зміцнює, благословляє ваші ратні труди і береже вас на многії і благії літа.

За традицією отець Олександр звершив молебень та окропив весь особовий склад частини святою водою і благословив на ратну службу.

На  згадку про цю урочисту подію батюшка подарував кожному солдату, що прийняв Присягу, ікону святого великомученика Георгія Побідоносця.

Останні новини