Благочинний Першого Вишгородського округу взяв участь у районих заходах присвячених ушануванню пам`яті жертв голодоморів в Україні

Благочинний Першого Вишгородського округу взяв участь у районих заходах присвячених ушануванню пам`яті жертв голодоморів в Україні26 листопада по благословенню Високопреосвященіщого Антонія митрополита Бориспільського та Броварського благочинний Вишгородського округу протоієрей Димитрій Денисенко взяв участь у районих заходах присвячених ушануванню пам`яті жертв голодоморів в Україні.

В місті Вишгород, біля пам'ятника жертвам Голодомору в Україні 1932-1933 років, на вулиці Калнишевського, відбувся міськрайонний мітинг-реквієм та громадянська панахида з нагоди 84-ї річниці відзначення трагічної дати. Це особливий День молитовного поминання усіх невинно знищених жертв, усіх тих, хто загинув внаслідок Голодомору

Із пастирським словом до всіх присутніх звернувся благочинний Вишгородського округу протоієрей Димитрій. Зокрема священик сказав: "Православна Церква завжди розділяла біль свого народу. Вшановуючи загиблих, Церква звершує їхнє поминання, підносячи за них Безкровну Жертву під час Літургії.

Голод, страшний голод, привів до того, що загинула величезна кількість людей - в Україні і ми молимося за безвинних жертв, ми згадуємо тих, хто загинув, і одночасно молимося про те, щоб ніколи нічого подібного більше не сталося.

Наша молитва — прояв любові до тих, які відійшли до Вічних Осель через страшні муки. Для чого нам згадувати ці жертви? Яке це має значення? Кожен може відразу сказати, що пам'ять - це наш борг тим людям, нам необхідна ця пам'ять. Які уроки ми виносимо, згадуючи цей день?

Ми повинні зрозуміти що потрібно зробити, щоб такі події не повторювалися в майбутньому. Ми не маємо право забути про те, що загинули мільйони людей. І ось тому-то в сьогоднішній день для нас дуже важливо почути один одного і знайти ті шляхи і вирішення тієї чи іншої проблеми саме в мирному руслі, в руслі діалогу, співбесіди, пошуку, розуміння один одного, запрошуючи один одного до пошуку цих рішень.

Тому що не сила, зло і ненависть, можуть нам допомогти позбутися від проблем, а лише тільки любов, та любов, до якої закликає Христос.

Але як шукати любов Христову? Для цього необхідно намагатися наслідувати Христа через любов до ближніх і творіння добрих справ. Лише тільки через Христа, який пролив Свою Кров за нас, ми можемо знову воскреснути і побачити своє майбутнє.І дай Бог, щоб і наші світогляд і переконання будувалися на Христі, тобто на Любові.

Господь нам вкаже шляхи, я вірю в Його промисел. Потрібно віддати своє серце і свій розум Господу. І нехай сила Святого Духа веде нас по правильному шляху. Поєднуючи молитву з працею, з Божою допомогою, ми всі разом зможемо подолати існуючі перешкоди.

Користуючись нагодою, я хотів би побажати всім вишгородцям, народу України миру, процвітання, благополуччя. Дай Бог всім вам многая літа, сили і допомоги Божої у вашому житті."

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31