ЯГОТИН. Слухачі дрослої недільної школи Свято-Пантелеімонівського храму звершили паломництво до Красногірського жіночого монастиря

ЯГОТИН. Слухачі дрослої недільної школи Свято-Пантелеімонівського храму звершили паломництво до Красногірського жіночого монастиря23 листопада 2016 року доросла недільна школа Свято-Пантелеімонівського храму м.Яготин звершили паломництво до перлини українського бароко – Свято-Покровського Красногірського жіночого монастиря.

Монастир заснований в 1680 – 1687 роках.  В 1727 г. послушником монастиря був Стефан Кристалевський, майбутній святитель Софроній Іркутський.

На території монастиря є унікальне джерело з цілющою водою, до якого їдуть паломники з усього світу.

Прочани ознайомилися з історією славетної обителі, взяли участь у богослужінні, поспілкувалися з черницями та скуштували монастирську трапезу.

У цей день в Покровському храмі монастиря благочинний Яготинського району протоієрей Рустік Романій звершив літію за упокій душі спочилого Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира.

Наостанок, паломники відвідали скит св.ап. Іоанна Богослова який знаходиться в 2 км від обителі.

Скит заснований в 1871 р. для влаштування єпархіального дівочого училища, яке відкрилось в 1874 р. В 1920-х роках скит було відібрано у монастиря, а в 2003 р. – відновлений.