СЕЗЕНКІВ. Благочинний відслужив молебень за здоров’я та долю сиріт

СЕЗЕНКІВ. Благочинний відслужив молебень за здоров’я та долю сирітДруга  неділя місяця листопада  вже традиційно стала  Всеукраїнським  Днем молитви  за сиріт, коли під час богослужінь у  православних храмах України підносяться  молитви про дітей - сиріт.

Ситуація дитячого сирітства  в Україні стоїть дуже гостро. Говорячи  про сиріт, до уваги береться доля  дітей  у яких немає  рідних чи близьких, або  ж чиї батьки  не змогли бути з дітьми через певні  кризові ситуації нашого суспільства такі як: алкоголізм, безробіття, та злочинність. Найплачевнішою  є  ситуація з дітьми-сиротами, які  змушені  свої дитячі роки проводити у дитячих установах, де часто їм  доводиться  переходити з одного закладу в інший. Уся ця плинність не дає дитині відчути бодай якоїсь стабільності в житті. По закінченні часу прожитого у державному закладі діти виходять у світ  невідомий для них незнаний та чужий.

На жаль, часто  трапляється так, що роки раннього дитинства  проходять і дитина втрачає надію  на прихід батьків. Відчуття  покинутості та болю переповнює дитину. Відповідь на питання «чому так сталося?», «чому мене покинули?» не знайдено і пустка заповнює серце дитини. Жити і радіти життю в такому стані є дуже важко. Головне завдання християн по відношенню до такої ситуації сирітства продовжувати молитися за долю дітей сиріт за об’єднання родин  і за дар відповідального батьківства. Церква дає надію, що через щирі починання  такі як; турбота, підтримка, ласка та любов і звичайно  молитва за таких дітей   можуть статися зміни  в їхньому житті.

У Обласному соціально-психологічно реабілітаційному центрі дитини «Сезенків» c. Cезенків Баришівського району  знаходяться 27 дітей-сиріт. Наставники-вихователі цієї установи, які є для них названими батьками роблять сьогодні благородну справу, дарують дітям  те чого вони були позбавлені – материнської та батьківської любові, милосердя та піклування.

13 листопада на запрошення цієї установи та працівників Баришівської служби у справах сім’ї та молоді у цьому  центрі був відслужений молебень за здоров’я та долю сиріт. Його звершили благочинний Баришівського округу протоієрей  Любомир Біляк  та  протоієрей Василій  Степанчук. Священики провели  з дітьми дружню бесіду, подарували діткам іконки та солодощі  і побажали щоб в їхній долі було не тільки людське, а й Боже опікунство.

Софія Біляк

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31