Духовенство єпархії взяло участь у заході до Всеукраїнського дня молитви за сиріт

Духовенство єпархії взяло участь у заході до Всеукраїнського дня молитви за сиріт11 листопада в актовій залі у Київській обласній державній адміністрації відбувся захід, присвячений Всеукраїнському дню молитви за сиріт, який відзначається щороку у другу неділю листопада. У цей день по всій Україні приділяють особливу увагу дітям, які залишилися без піклування батьків. Захід відкрив голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, були присутні сім'ї, які опікуються дітьми-сиротами, діти, які втратили своїх батьків внаслідок збройного протистояння на Сході України, а також представники церков і релігійних організацій.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія участь у заході взяли участь: вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай та духовенство Бориспільської єпархії, зокрема: секретар єпархії, протоієрей Костянтин Пилипчук, голова відділу духовної підтримки та реабілітації учасників бойових дій на Сході України, архімандрит Назарій (Омеляненко), голова відділу у справах сім’ї та молоді ієрей Іоан Омельчук, настоятель храму Покрови Божої Матері с. Требухів, протоієрей Михаїл Павлюк. Разом із духовенством у заході взяли участь дві сім'ї загиблих воїнів АТО, котрі проживають у Бориспільській єпархії: Корпач Олена Сергіївна із 3дітьми із с. Глибоке Бориспільського району та Крячок Ірина Сергіївна із 2 дітьми із м. Переяслав-Хмельницький.

У своєму слові єпископ Миколай наголосив, що Слово Боже закликає нас проявляти жертовну любов до сиріт. Але разом і з тим, архієрей втішив дітей, які внаслідок різних обставин залишилися без сім'ї. Владика Миколай передав їм благословення Предстоятеля Української Православної Церкви.

Для усіх присутніх дитячі колективи влаштували зворушливі виступи. Метою заходу є нагадати людям про християнське ставлення до таких дітей шляхом піклування і посильної допомоги на життєвому шляху.

Духовенство єпархії взяло участь у заході до Всеукраїнського дня молитви за сирітДуховенство єпархії взяло участь у заході до Всеукраїнського дня молитви за сирітДуховенство єпархії взяло участь у заході до Всеукраїнського дня молитви за сирітДуховенство єпархії взяло участь у заході до Всеукраїнського дня молитви за сиріт