ПАСІЧНА. В Троїцькому храмі перебували святині з Одеської єпархії

 ПАСІЧНА. В Троїцькому храмі перебували святині з Одеської єпархіїЗ 7 по 9 жовтня у Свято-Троїцькому храмі с. Пасічна Баришівського району перебували  святині, котрі були привезені із с. Корсунці Одеської єпархії. Це були ікони з частинками мощей св. Апостола Андрія Первозванного, свт. Миколая Чудотворця, св. Великомученика і Цілителя Пантелеймона та інших святих. Супроводжував святині студент аспірант КДА Димитрій Чоботарьов. На зустріч святиням вийшла велика кількість вірян. Благочинний Баришівського округу протоієрей Любомир Біляк разом із кліриком Свято-Троїцького храму с. Пасічна ієрєреєм Іоанном Омельчуком відслужили молебень та Акафіст св. Апостолу Андрію Первозванному.

В ніч з 7 на 8 жовтня звершувалась Божественна літургія, яку відслужили настоятель Свято-Троїцького храму села Пасічна ієрей Димитрій Прокопенко та духовенство з Березанського благочиння: ієромонах Миколай Сидоренко та ієрей Сергій Таран. Незважаючи на пізній час та дощову погоду, до храму продовжували йти люди. Нічне богослужіння також прикрасив і новий молодіжний хор с. Пасічна.

У неділю, 9 жовтня, із самого ранку, храм знову наповнився людьми, які прийшли ще раз помолитися перед святинями і тим самим попросити у Господа милості і єдності у вірі для всіх нас. По завершенню богослужіння святині були відправлені назад, до храму св. Віри Надії Любові і св. Софії с. Корсунці, що на Одещині.

ієрей Іван Омельчук

Останні новини