ЯГОТИН. Парафія на честь великомученика і цілителя Пантелеімона відзначила престольне свято

ЯГОТИН. Парафія на честь великомученика і цілителя Пантелеімона відзначила престольне свято9 серпня, у день пам'яті великомученика і цілителя Пантелеімона, Свято-Пантелеімонівська парафія Яготинського благочиння відзначила храмове свято. Божественну літургію очолив настоятель храму благочинний Яготинського району протоієрей Рустік Романій у співслужінні київського та згурівського духовенства.

Після євангельського читання протоієрей Рустік звернувся до вірних з пастирським словом. Священик вказав на численні чудеса, які заради спасіння наших душ і донині здійснюються через благодатне заступництво Пантелеімона, і згадав кілька пам’ятних випадків у яких закликав брати приклад від Святого Пантелеімона у любові до ближнього, милосерді і вірі. Також настоятель побажав прихожанам храму та гостям міцного здоров’я та Божого благословення.

На сугубій ектенії було виголошено молитву за мир в Україні. 

По закінченню Богослужіння всі вийшли на хресний хід навколо храму з іконою Великомученика Пантелеімона та з часткою його святих мощей із читанням чотирьох євангелій і окропленням святою водою та святковою трапезою, до якої були запрошені всі, хто прийшов у цей молитовний день розділити радість храмового свята.