ЖУКИН. З нагоди Дня Хрещення Київської Русі у селі встановлено унікальний Поклонний хрест

ЖУКИН. З нагоди Дня Хрещення Київської Русі у селі встановлено унікальний Поклонний хрестСело Жукин Вишгородського району, яке славиться красою своєї природи та добродушшям його мешканців відтепер оберігатиме величний Поклонний Хрест. Його було встановлено за ініціативи настоятеля храму Святителя Миколая архієпископа Мир Лікійських чудотворця села Жукин протоієрея Віталія Мазуркова та Жукинського сільського голови Валентини Пономаренко на в’їзді до села 28 липня 2016 року, з нагоди Дня Хрещення Київської Русі.

Різьблений дубовий хрест висотою більше чотирьох метрів виготовив високодосвідчений майстер Олексієнко Валерій Миколайович.

Помилуватися  красою Поклонного Хреста в день його встановлення та освячення зібралися не лише жукинці, а й мешканці сусідніх сіл. Після освячення всі присутні могли вклонитися Чесному і Животворящому Хресту Господньому, помолитися за мир та спокій в Жукині та в усій Україні.

Православний хрест слугуватиме оберегом для села, щоб хто проходить чи проїжджає повз нього з лихими чи неспокійними думками, міг очистити душу та помолитися про прoщення своїх гріхів, попросити у Бога благословення на добрії справи та щасливу дорогу. Жукинська громада щиро дякує всім, хто долучився до цієї богоугодної справи. Хай береже нас всіх Господь!