Завершився останній день Всеукраїнського хресного ходу миру та молитви за Україну

Завершився останній день Всеукраїнського хресного ходу миру та молитви за Україну26 липня Всеукраїнський хресний хід миру та молитви за Україну пройшов по маршруту - від мікрорайону Нестерівка до села Велика Олександрівка. Маршрут Хресного ходу був змінений в результаті провокуючих дій 25 липня з боку аресивно налаштованих радикалів. Для уникнення сутичок Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив учасникам молитовної ходи йти іншим маршрутом.

Після Літургії просто неба біля каплички святителя Миколая м.Бориспіль, яку звершив керуючий Бориспільською єпархією митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, віруючі вирушили в обхід Борисполя і, зайшовши перепочити в село Велика Олександрівка Бориспільського району, готувалися йти далі до Києва. Але через загрози мінування маршруту, міністерство внутрішніх справ прийняло рішення не пропускати Хресний хід вулицями міста.

З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія митрополит Антоній повідомив що учасники Хресного ходу приїдуть до Києва на автобусах.

«Щоб уникнути провокацій і в зв'язку з тим, що правоохоронні органи не можуть гарантувати безпеку віруючих на дорозі до Києва Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив учасників східній частині Всеукраїнського Хресного ходу пересісти в автобуси», - сказав владика Антоній.

На даний час паломники вже доставлені в місто Київ, відпочивають і готуються взяти участь у святкових заходах 27-28 липня, зокрема, у молебні на Володимирській гірці та багатотисячній Хресній ході до Києво-Печерської Лаври.

Також, під час молитви паломників біля храму села Велика Олександрівка, люди, одягнені в футболки «Автомайдан» з метою образити і принизити віруючих намагалися "подарувати" хрестоходцям «ікону Путіна».

Організатори провокації через колонки ставили для прочан пісню «Росія, дзвонять дзвони», а також пісні з нецензурними словами в куплеті, звучали заклики, які принижували вірних Української Православної Церкви. Віруючі відреагували на інцидент спокійно.