ВИШГОРОД. На березі Чорного моря завершилася перша зміна православного оздоровчого табору парафії святих Бориса і Гліба

ВИШГОРОД. На березі Чорного моря завершилася перша зміна православного оздоровчого табору парафії святих Бориса і ГлібаЗавершилася перша зміна православного оздоровчого табору на березі Чорного моря для вихованців недільної школи храму святих Бориса і Гліба (м. Вишгород), який було організовано по благословенню Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського.

Біля 70-ти дітей та дорослих оздоровилися у дивному краї нашої рідної української землі - в Бессарабії. Тут, на березі Чорного моря, діти  доторкнулися до унікальної природи південного біосферного заповідника та отримали можливість пожити в екологічно чистому місці. Морське повітря, чиста морська вода, пісок та дивні літаючі пелікани, які живуть стаями, та ще й по декілька сотень осіб, все це сприяло фізичному оздоровленню наших учнів.

На головне питання - чи потрібний православний табір, батьки і діти одностайно відповіли, що дуже раді були відчути себе не одинокими у навколишньому світі, а у своїй приходській православній сім’ї, де всі живуть однією родиною. Тому, що в звичайний час православні дітки в загальноосвітній школі, на вулиці, на кружках спілкуються переважно з іншими дітьми, які не розділяють їх християнське світосприйняттятому інколи наші діти відчувають себе одинокими серед інших.

Тож всі - дітки, батьки і викладачі дякували своєму дорогому настоятелю прот. Димитрію Денисенко за можливість відпочити духовно і фізично всім разом.

Відпочинок почався в Одесі, де дітки звершили паломницьку екскурсію до Одеського Свято-Пантелєймонівського монастирю, а також мали екскурсію по місту.

Потім табір «Зернятка» вирушив у Татарбунарський район на берег Чорного моря. Розклад дня включав в себе і спільні молитви ранкові та вечірні, і відпочинок на березі моря, і різноманітні гуртки в спекотний час (образотворчого мистецтва, рукоділля, церковно-слов’янської мови, церковного співу, журналістський), і спеціально підготовлені на протязі дня виховні тематичні заходи у вечірній час, а також паломницькі екскурсії та участь у недільному Богослужінні. Спільне житття сприяло єднанню таборян та навчило їх взаємної допомоги, терпимості, милосердя та співчуття.

В неділю всіх святих за запрошенням Свято-Успенського приходу в місті Татарбунари наші «Зернятка» мали змогу прийняти участь у Божественій Літургій та причаститися, а також прийняти участь у молебні в селищі Кулевчі Одеської обл. Свято-Успенський прихід міста Татарбунари на чолі з настоятелем прот. о.Віталієм Горзовим дуже гостинно прийняв всіх паломників і всі раділи, що зустріли православних друзів за межами свого приходу.

Сподіваємось, що з Божою поміччю наші дітки виростуть добрими православними християнами.