Бориспільська єпархія відзначила День перемоги

Бориспільська єпархія відзначила День перемогиПо благословенню Високопреосвященнійшого Антонія митрополита Бориспольського та Броварського, парафії Бориспільської єпархії взяли участь у святкових заходах з нагоди Дня Перемоги.

БРОВАРИ. 9 травня, в День Перемоги, благочинні Першого та Другого Броварського округів, протоієрей Олександр Левчук та протоієрей Іоанн Мисів, звершили заупокійну літію за полеглих в роки Великої Вітчизняної війни біля могили загиблих воїнів на цвинтарі в м. Бровари.

ДИМЕР. 9-го травня, в день Перемоги, настоятель храму святих Косьми і Даміана Римських смт. Димер Першого Вишгородського благочиння, протоієрей Іоанн Образ відслужив в селищі, біля пам’ятника героїв ВВВ, панахиду, привітав всіх з Воскресінням Христовим та днем Перемоги. На святі були присутні: зам. голови Вишгородської райдержадміністрації Мельник Марина Гурамівна, селищний голова Кучерявий Леонід Григорович, ветерани війни, воїни інтернаціоналісти, воїни АТО та жителі селища. Також в цей день отець Іоанн відвідав, привітав та вручив подарунки людям похилого віку у Вишгородському районному територіальному центрі соціального обслуговування, стаціонарне відділення постійного проживання, що розташоване в смт Димер.

ЯГОТИН. 9 травня в Україні відзначають 71-у річницю перемоги в Великій Вітчизняній війні. З цієї нагоди благочинний Яготинського району протоієрей Рустік Романій у співслужінні протоієрея Романа та протоієрея Сергія Богодєєвих біля меморіалу Слави відправив заупокійну літію за загиблими воїнами. Після закінчення заупокійного богослужіння, протоієрей Рустік Романій привітав всіх присутніх ветеранів зі святом дня Перемоги.

СТОВП'ЯГИ. 9 травня в с.Стовп’яги Переяслав-Хмельницького району було відкрито та освячено меморіал в пам'ять про героїв Дніпровсько-Букринського плацдарму.
Освяту меморіалу звершив настоятель храму Св.Миколая с.Стовп’яги Першого Переяслав-Хмельницького благочинія протоієрей Сергій Краткий. Після освяти о.Сергій привітав сільського голову Девка Т.П. та всіх присутніх з Пасхальними святами 71-ю річницею з дня перемоги у Другій Світовій Війні і побажав доброго здоров’я, мирного неба і Україні процвітання.

ЛЕМЕШІВКА. 7 травня в с. Лемешівка та Гензерівка , 8 травня в с. Жоравка, 9 травня в с. Годунівка біля братських могил, пам’ятника Солдату Визволителю настоятелем Свято-Покровської церкви протоієреєм Георгієм Бойко були відслужені Панахиди по загиблих воїнах в роки Великої Вітчизняної війни.

КОВАЛИН. 8–го травня 2016 року на запрошення парафіяльної громади Різдва Пресвятої Богородиці благочинний Першого Переяслав-Хмельницького благочиння архімандрит Ніл (Семенець) відвідав с.Ковалин Переяслав-Хмельницького району та звершив панахиду біля пам’ятника загиблим воїнам у Другій Світовій війні 1941-45рр., спочилим ліквідаторам аварії на ЧАЕС, та воїнам, що загинули в Афганістані.

Також, напередодні свята, 5 травня Благочинний Першого Вишгородського благочиння взяв участь в урочистому заході з нагоди 71-ї річниці перемоги над нацизмом в с. Нові Петрівці.