ВИШГОРОД. Благочинний Першого Вишгородського благочиння взяв участь в урочистому заході з нагоди 71-ї річниці перемоги над нацизмом

ВИШГОРОД. Благочинний Першого Вишгородського благочиння взяв участь в урочистому заході з нагоди 71-ї річниці перемоги над нацизмом5-го травня у Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» (с. Нові Петрівці Вишгородського району) відбувся обласний урочистий захід з нагоди Дня пам’яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Участь у ньому взяли ветерани Київщини, представники обласної і місцевої влади, військові, громадськість і представники різних релігійних конфесій. Привітати ветеранів із прийдешнім святом приїхали, зокрема, голова  Київської облдержадміністрації Максим Мельничук, голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Горган, керівник Київської обласної організації ветеранів України Микола Томашов та інші.

З благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія у заході взяв участь благочинний Першого Вишгородського благочиння протоієрей Димитрій Денисенко.

Присутні поклали квіти до пам’ятника воїнам-визволителям міста Київ та пам’ятника невідомому солдату і вшанували загиблих у Другій світовій війні хвилиною мовчання. Максим Мельничук, вітаючи присутніх ветеранів, відзначив, що свято перемоги над нацизмом у Другій світовій війні є символом волі, патріотизму, любові до рідної землі і запеклої боротьби за незалежність.

Під час урочистостей Максим Мельничук також вручив почесні подяки ветеранам Другої світової війни за мужність і самопожертву, виявлені у боротьбі із фашистськими загарбниками у відстоюванні свободи і незалежності Вітчизни, за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді.

www.kyiv-obl.gov.ua