Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлюється)

Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлюється)Як Різдво Христове свякували парафії Бориспільської єпархії дивіться у репортажі.

 БЕРЕЗАНЬ. 7 січня 2016 року у Свято-Благовіщенському храмі міста Березані духовенство храму звершило святкову Різдвяну Божественну Літургію. Перед Літургією ієромонах Назарій звершив читання акафіста Різдву Христову. За богослужінням молилися депутати Березанської міської ради.
Після читання Євангелія проповідь виголосив клірик храму протоієрей В’ячеслав Ушаков, звернувши увагу на те, що новонароджений Спаситель приніс у світ мир, котрий повинні нести християни у світ всім людям.
Після закінчення богослужіння парафіян привітав настоятель храму ієромонах Назарій (Омеляненко), побажавши присутнім радості і любові: «Нехай Віфлеємська зірка, котра сьогодні засяяла над вертепом, загориться у наших душах і постійно буде вказувати нашим серцям на шлях до Істнини…».
Вкінці хор недільної школи церкви виконав колядки. Отець Назарій привітав дітей солодощами. Наостанок духовенство та всі, хто виконує послух при храмі привітали свого настоятеля із Різдвом.

БАРИШІВКА. Євангельська звістка, про те що «народився в місті Давидовім Спаситель, Який є Христос Господь» (Лк. 2, 11), незважаючи на хід століть, зберігає незмінною свою новизну і радість. Це звістка віри, що закликає нас до життя у Христі. Це звістка надії, бо той чоловік «блаженний ... у кого надія на Господа, Бога його» (Пс. 145, 5), тому що через Різдво Христове, «виправдавшись вірою, ми маємо мир з Богом» (Рим. 5, 1). Це звістка про силу Божественної любові, що йде назустріч, а люди так мало її беруть і так рідко її шукають.
Із цією звісткою, що настало Різдво Спасителя, до Баришівської Свято-Успенської церкви після святкової літургії  завітали юні христослави, учні 6 –В класу Баришівської ЗОШ I-III ступенів ім. М. Зерова. Разом з традиційними колядками та віншуваннями, діти у віршованій формі розповіли історію про ангелів, які сповістили з неба людям про Божий мир. Дорослі та маленькі прихожани храму слухали оповідь христославів, чому люди так довго не хотіли впустити мир в своє серце. Таких, котрі по-справжньому полюблять Христа буде мало, як було мало пастухів, яким ангели співали  пісню про мир.  Проникливий ангельський розум уже передбачав зіткнення святості, яке принесло Боже Немовля, з гріхом багатоголовим, що грізно шипить, рикає та не бажає вмерти. Вони не помилилися - ці світлі служителі Різдва.
Наше життя не стало легким, проте у нього з’явилася мета. Для того, щоб на землі запанував мир кожному належить впустити Христа у своє серце. Той, хто спробував цього досягти, знає наскільки тяжка ця праця.
Діти бажали настоятелю о. Любомиру та усім прихожанам, щоб вони викроювали час для духовного споглядання Віфлиємської печери, щоб її тихе світло освячувало їм життєвий шлях.
Цю Різдвяну програму підготувала зі своїми учнями вчитель Баришівської ЗОШ
ім. М.Зерова  - Шабат Лариса Володимирівна.
Традиційно не обійшлося і без солодких подарунків маленьким прихожанам  Свято-Успенського храму.
Біляк Марія



ПЕРЕЯЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. 7 січня 2016-го року у Свято-Троїцькій церкві м. Переяслав-Хмельницький відбулася святкова Божественна літургія. Під час Богослужіння було зачитано різдвяне послання Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія. По завершенні богослужіння вихованцями парафіяльної недільної школи була поставлена вистава-феєрія по мотивам народної казки «Морозко». Також всі бажаючі діти міста мали змогу привітати прихожан храму зі світлим святом Різдва Христового дзвінкими колядками. Всі присутні діти були нагороджені солодкими подарунками.



КОРЖІ. 7 січня в с. Коржі, в храмі священномученика Власія, вперше було відслужено всенічне різдвяне богослужіння, яке розпочалося о 3.00 ночі. Таємнича святкова атмосфера в храмі надихала на молитву до новонародженого Христа. Також в кінці богослужіння в храмі пролунали колядки, які додали святкового настрою всім присутнім. Отець Миколай привітав усіх прихожан солодкими подарунками та благословив хор на несіння святої звістки про новонародженого Христа колядою у всі оселі нашого села.


НЕДРА. На свято Різдва Христового до Свято-Троїцького храму с. Недра після літургії завітали численні ватаги колядників, які стали справжньою окрасою цьогорічного Різдва. Сільський колектив "Калинонька" влаштував парафіянам та гостям храму ціле свято, на якому колядки та гарні вірші переплеталисьі утворювали ціле мереживо різдвяного дива. Також різдвяними псальмами та колядками всіх обдарували діти сільського НВК. До речі, добра половина з цих діток - пономарі та постійні парафіяни нашого храму. Свято вдалося на славу. Христос народився - славімо Його!!


САДОВЕ. Господь Бог предвічний нині нам явився, з Пречистої Діви в яслах народився!
Весь православний світ 7 січня святкує Різдво Христове. В цей день кругом лунає спів колядок та різноманітні привітання з цим великим святом. В усіх приходах здійснюються святкові богослужіння, і с. Садове не є винятком. Настоятель храму на честь Святого великомученика Димитрія Солунського протоієрей Валерій з усіма прихожанами також вітає усіх православних християн з Різдвом Христовим!
Різдвяна літургія у церкві Св. Димитрія пройшла з особливим трепетом та радістю, бо в цей день у церкві лунали дзвінки колядки та щирі привітання від дітей. Сама атмосфера в храмі тільки підсилювала різдвяний настрій та бажання дарувати щиру радість ближнім.
Всі прихожани мали змогу приклонитись до ікони «Різдва» у невеликому вертепі, послухати колядок у виконанні церковного хору та дітей, з радістю помолитися до Господа і подякувати за таке чудове свято. І справді чудове, бо ті відчуття, які наповнюють душу в моменти святкового різдвяного співу та щирих дитячих голосів можна пояснити тільки здійсненням чуда.
Христос Ся рождає! Славімо його!
Дарія Зуй


БЕРЕЗАНЬ. Початок нового року для нас, православних, завжди сприймається у світлі свята Різдва Господа нашого Іісуса Христа!
В храмі Архистратига Міхаїла міста Березань цього радісного дня, як і кожного року, Божественна Літургія доповнюється виступом дитячого хору приходської воскресної школи і хору школи мистецтв міста Березань. Діти та їх батьки, прихожани та гості храму - всі на мить стали учасниками святкового дійства і разом співали: Христос Рождається - славімо Його!
По закінченні, юні хористи отримали різдвяні подарунки від настоятеля та пригостилися у трапезній храму.


ЯБЛУНЕВЕ

 


ПЛОСКЕ. 7 січня в день свята Різдва Христового, в Свято-Покровському храмі с.Плоске Другого Броварського благочиння після завершення Божественної літургії учні Недільної школи завітали з колядою. Відбувся святковий різдвяний концерт. Радісним , щирим , гармонійним дитячим співом та віршованими вітаннями традиційно привітали настоятеля та парафіян храму з Днем Світлого Христового Різдва.
Після завершення свята всі діти отримали подарунки від батюшки. Кожен з присутніх повертався додому,несучи в серці атмосферу свята Різдва Христового - атмосферу радості, сердечного миру та Божого благовоління.
А також після завершення Різдвяного свята, дорослі колядники Свято-Покровської церкви з різдвяними солодощами та пам’ятними подарунками привітали учасників АТО та односельчан.



СЕМЕНІВКА. 7 січня в храмі першомученика Архідиякона Стефана села Семенівка, в день Різдва Христового, відбулась святкова літургія, на якій, причащалось багато маленьких дітей. Після літургії всім дітям були дані маленькі солодкі подаруночки. В вітальному слові о.Сергій звернув увагу на те, яку радість і спокій людям принесло Різдво Христове. Порівнюючи сьогодення і часи до Різдва Христового, можна побачити, що раніше люди жили без надії без впевненості у майбутньому, в постійному страху і залежності від стихій світу і чиєїсь злої волі. А тепер ми знаємо, що Сам Бог прийшов в світ до людини, Сам Бог явив, наскільки Він любить людину. І тепер у людини є все і навіть більше, тому що який страх може бути у того, кого захищає Сам Бог, які тривоги можуть бути у того, кому обіцяно Самим Богом, що може зашкодити людині, яка знаходиться під покровом Божим?! Радість і спокій прийшли в світ, а тому для нас саме головне щоб ми не забували причащатись до цього спокою, щоб мир Христовий сповнював людину, даючи їй повноту буття і впевненість, недивлячись на всі буревіїї людського життя. Нехай Христос Сповнить втіхи сердця всіх людей!



БОРИСПІЛЬ. 8 січня 2016 року в чоловічому монастирі на честь ікони Божої Матері " Живоносне Джерело" була відслужена святкова Божественна Літургія, яку очолив намісник монастиря архімандрит Спиридон (Ходанич).
Звертаючись до прихожан з вітальним словом отець намісник наголосив, наскільки важливо кожній людині живучи на землі встановити нерозривний зв'язок між своєю одинокістю та Христом, наскільки важливо з подякою особисто усвідомити безмежну любов Бога до Свого творіння - людини. Христос прийняв людську природу, освятив наше тіло і возніс його до Свого престолу.Все земне життя Христа це прояв любові та милосердя, і сьогодні коли ми святкуємо День Народження  нашого Господа, зробімо Йому найкращий подарунок, той якого Він найбільше бажає і очікує від нас: терпіння один до одного, пробачення один одного, любов один до одного, і цим засвідчимо, що ми Його учні. В кінці Богослужіння намісник привітав діток та всіх прихожан солодкими подарунками.



БОРИСПІЛЬ. 7 січня 2016 р. в день Різдва Христового вихованці недільної школи храму в честь Нерукотворного Образу Господа і Спаса нашого Іісуса Христа м. Бориспіль, під керівництвом Степанюк Галини Анатоліївни, на запрошення та по благословенню настоятеля храму протоієрея Ігоря Степанюка, привітали парафіян з великим святом Різдва Христового. Вихованці показали виставу Різдвяного вертепу та заспівали колядки. Настоятель храму виступив з привітальним словом і вручив дітям святкові подарунки.


ЗАЗИМ'Є. Після святкового богослужіння 7 січня в актовій залі Духовно-просвітницького центру села Зазим'є діти недільної школи показали виставу на тему Різдва Христового. Перед виставою клірик храму протоієрей Анатолій Слинько розповів глядачам про зміст свята. По завершенні свята всі діти отримали подарунки.

 

Друге Бориспільське благочиння. В день славного Різдва Христового в храмі Святого Архістратига Божого Михаїла, с. Проців, Другого Бориспільського благочиння, пройшли урочиті заходи з нагоди Спасительного свята. Богослужіння очолив настоятель храму, благочинний Другого Бориспільського округу, архімандрит Феогност (Юраш). Під час Богослужіння, настоятель храму зачитав святительські Різдвяні послання Блаженнішого митрополита Онуфрія, та керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Антонія митрополита Бориспільського та Броварського. Також під час Літургії були піднесені особливі молитовні прохання за мир і примноження Любові в Державі.
На прикінці Богослужіння архім. Феогност привітав прихожан і гостей парафії з святом і розповів про значимість події Різдва Христового і закликав принести Новонародженнному Спасителю в дарунок своє праведне життя і серця сповнені Любов'ю до ближнього.
В кінці святкування в храмі пролунали колядки які підготували маленькі і дорослі прихожани. Славленням Новонародженого Спасителя Світу наповнився не тільки храм Божий але й серця віруючих.
На згадку про Різдво Христове, маленьких прихожан, настоятель храму привітав пам'ятними дарунками та солодощами.

 

Парафія святого апостола Іоанна Богослова в м.Бровари.

 

ПОДІЛЛЯ. Радість і благоговіння панували в храмі Покрова Пресвятої Богородиці  7 січня 2016 року Божого. Жителі села Поділля і навколишніх сіл прийшли на святкову Літургію прославити народження Богонемовляти Ісусика. Ангелята, пастушки і мудреці, якими в той день були маленькі подільчани, розповіли усім про Різдвяну подію у святковій виставі. Отримавши іконки та солодкі подарунки, діти і дорослі поспішили рознести колядуючи веселу вість.
матушка Валентина Губенко

 

ЄРКІВЦІ. Учні недільної школи свято Михайлівської парафії с. Єрківці, прийняли участь в Різдвяному фестивалі колядок, який відбувся в музичній школі ім. Павла Синиці , та в народному центрі культури міста Переяслав-Хмельницький.

 

ВОЛОШИНІВКА.  Вранці прихожани церкви Різдва Божої Матері села Волошинівки прийшли до храму, щоб віддати шану новонародженому Христові. Після святкової Літургії ієромонах Миколай (Сидоренко) у проповіді зазначив, що Ісус Христос посланий Богом на землю задля спокутування і спасіння людства з полону гріха, щоб показати важливість і необхідність любові, добра, співчуття та взаєморозуміння.
Після того, як у церкві закінчилося богослужіння колектив церковного хору вітав колядками зі світлим святом прихожан у їхніх садибах, бажав господарям щастя-здоров'я, многих літ і всіляких статків у хаті і родині, віншував їм злагоди й достатку. За такі щедрі побажання господарі щедро дякували колядникам.
А другого дня – День Пресвятої Богородиці. Особливої урочистості під час богослужіння надала присутність хору церкви Святого Миколая м. Києва, регентом якого є наша землячка із м. Березань - Уляна Дмитренко, студентка ІV курсу Інституту Мистецтв Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова. Отець Миколай вів богослужіння, а хор повністю супроводжував Літургію. По закінченню служби, вони професійно виконали колядки та щедрівки. Особливо вразило прихожан виконання „Щедрика” в обробці композитора Миколи Леонтовича.
Присутні щиро дякували хористам за духовні наспіви та отриману естетичну насолоду.
А Різдвяні свята продовжуються....
Прихожанка церкви Різдва Божої Матері села Волошинівки
Ганна Макаренко

 

ЗАВОРИЧІ. Господь наш милостивий дарував в цьому році чудове свято Різдва Христового! Багато прихожан розповідали, що на душі була незвичайна дитяча радість, не дивлячись на мороз, служба пройшла на одному диханні молитовно, урочисто і радісно! Вся природа ніби оновилася до Дня Різдва Спасителя: настала справжня зима з іскристим снігом і справжнім морозом!
Думаю, зі мною погодяться всі парафіяни нашого храму, що саме участь у всіх постових служб, у підготовці та оздобленні храму, в передріздвяних репетиціях готує кожного до свята. І тому так радісно всім разом на свято молитися і розділяти радість один з одним! А виступ дітей - це видиме втілення нашої загальної радості!
На Різдво були нагороджені дітлахи (та батьки), які взяли участь у конкурсі малюнка "Різдво Христове очима дитини". А після виступу всі діти - і актори, і глядачі - отримали подарунки, які були проиготовлены їх же руками на Фабриці Святого Миколая.

 

Перше Бориспільське благочиння. Напередодні радісних Різдвяних свят духовенство Першого Бориспільського благочиння привітало своїх прихожан - дітей та дорослих зі святами. В цьому році особливу увагу приділили багатодітним і малозабезпеченим сім’ям, та родинам переселенців. Зокрема, в селах Лебедин, Артемівка, Кірово, Сулимівка та Мала Стариця, що розташовані на території Кіровської сільської ради, завдяки спільним зусиллям священників, приходських активістів та працівників сільської ради  різдвяним подарункам та привітанням зраділи 56 дітей з 18 багатодітних та малозабезпечених сімей.

Зранку в день свята Різдва Христового, 7 січня настоятель храму Святих Первоверховних Апостолів Петра і Павла Благочинний Першого Бориспільського благочиння протоієрей Георгій Носач відслужив святкову Божественну Літургію. Після служби маленькі славоспівці приходу привітали присутніх святковими колядками та піснями. Кожна дитина отримала солодкі подарунки та привітання. Активісти приходу вітали зі святом колядками та віршами жителів м. Бориспіль на вулицях і в оселях ще протягом декількох днів.

У всіх приходах благочиння також відбулися святкові служби та привітання дітей та дорослих. Зокрема, в Свято-Покровському храмі с. Сулимівка силами активістів приходу та родини священника  було організоване церковне свято на честь Різдва Христового. Діти порадували прихожан урочистою виставою-вертепом, віршами та піснями, в яких славили Христа і Божу Матір. Після вистави всі присутні отримали подарунки, смакували пирогами, фруктами та в дружньому колі пили чай.

 

РУДНЯ. На Різдво Христове, 7 січня, в храмі Різдва Пресвятої Богородиці села Рудня Броварського району учні недільної школи привітали прохожан святковою виставою. Також до храму завітав заколядувати місцевий хор. Виступ недільної школи на великі свята став доброю традицією, вже більше 5 років діти вітають прихожан виставами на євангельську тематику.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31