ВИШГОРОД. Відбувся перший фестиваль недільних шкіл «Різдвяна зірка 2016»

ВИШГОРОД. Відбувся перший фестиваль недільних шкіл «Різдвяна зірка 2016»По благословенню Високопреосвященішого Антонія, митрополита Бориспільського та Броварського, 7 cічня 2016 року в Першому Вишгородському благочинні Бориспільської єпархії відбувся перший фестиваль недільних шкіл «Різдвяна зірка 2016».

На благодійний святковий виступ православних недільних шкіл, який проходив в районному будинку культури «ЕНЕРГЕТИК» міста Вишгород, були запрошені мешканці та гості Вишгородщини.

Загалом у фестивалі прийняли участь біля 150 діточок дев’яти недільних шкіл Вишгородщини.

Программа виступів включала в себе різдвяні вертепи, спів колядок та святкові сценки про Різдво. Дітки розповіли, що принесли вість про народження довгоочікуваного Спасителя та всіх вітають з цим величним Святом. Всі колективи добре підготувалися та сподобалися глядачам.

По закінченню виступів благочинний протоієрей Димитрій Денисенко подякував учасникам та викладачам за чудовий виступ та поздоровив всіх присутніх з Різдвом Христовим.

Зокрема отець Димитрій сказав: "дитячий різдвяний фестиваль є прикладом для нас всіх, як потрібно прославляти новонародженого Спасителя – чистим серцем, щирою любов’ю до Божественного немовляти. Спільне святкування Різдва помножує нашу радість прославлення Христа, бо ми відчуваємо себе в ще більшій православній сім’ї, ніж наші приходи та недільні школи. Радісні виступи діточок дарують всім нам надію, що, як ми будемо добрими православними батьками, то суспільство в якому житимуть ці та інші православні дітки, з Божою допомогою, ставитиме більш добрим, більш відповідальним, а наша країна процвітатиме та матиме мир".

Всі колективи-учасники різдвяного свята на чолі з настоятелями отримали подячні грамоти, подякували благочинному за організацію фестивалю, висловили надію про можливість наступних святкових зустрічей і ще раз привітали присутніх з Різдвом Христовим.

Після вручення грамот для всіх юних учасників був організований чай та солодкий стіл. Дітки були дуже щасливі можливості поспілкуватися з новими друзями, тому вся зала наповнилася радісними посмішками.По закінченню фестивалю благочинний прот Димитрій подарував всім учасникам різдвяні солодкі подарунки.

Христос народився! Славімо Його!