БАРИШІВКА. Зібрання духовенства Баришівського благочиння

БАРИШІВКА. Зібрання духовенства Баришівського благочинняЗа повідомленнями синоптиків 21 грудня 2015 року був найтеплішим днем за останні 111 років. Стовпчики термометрів сягнули позначки +10,5 у затінку. Пасічники з подивом розповідали, що навіть з деяких вуликів вилітали бджоли. Ось цієї сонячної та не по зимовому теплої днини священики Баришівського благочиння провели збори і загальну Сповідь. У храмі Успення Богородиці смт Баришівки священики підвели підсумки проведеної за рік роботи.

У зв’язку з економічним становищем в державі реставраційні та будівельні роботи на парафіях проходили кволо. Прихожани церков проводили збір допомоги для української армії, священики відвідували військовий госпіталь в с. Циблі (Переяслав-Хмельницький р-н). В благочинні цього року з’явилися недільні школи для дорослих, при Свято-Георгієвському храмі с. Селище, при Успенській церкві смт Баришівки та на парафії архістратига Михаїла с. Лукаші. Тісно із середніми школами в цьому році співпрацювали протоієрей Олександр Ярмольчик с. Перемога, ієрей Димитрій Прокопенко с. Дернівка, ієрей Михаїл Тарасенко с. Сезенків. Також священиків запрошували на святкові заходи та духовні бесіди у бібліотеки району. Священики на початку цього року відвідали дім пристарілих в с. Перемога, яким регулярно опікується протоієрей Олександр Ярмольчик. Також настоятелі храмів разом з парафіянами звершували паломництва по монастирях України,  взяли участь у багатотисячній хресній ході в м. Києві, присвяченій 1000-літтю з дня представлення  благовірного князя Володимира Великого.

Черговий раз священики обговорювали ситуацію в державі, висловлювали занепокоєння у зв’язку з розпаленням міжконфесійного протистояння в деяких регіонах України. Отець благочинний протоієрей Любомир Біляк закликав священиків, будувати проповіді на Євангельських заповідях і обминати політичні теми. Після зібрання духівник Баришівського благочиння протоієрей Михаїл Макеєв провів для священиків Сповідь.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31