ЗАВОРИЧІ. У Георгіївському храмі пройшов пізнавально-музичний захід "Доброта Святого Миколая"

ЗАВОРИЧІ. У Георгіївському храмі пройшов пізнавально-музичний захід Тихо-тихо, день за днем, наближаються чарівні  і  святі різдвяні свята. І  перше в череді найулюбленіших і дорослими й дітьми свято - Святого Миколая - вже з нами.

Дякувати Богу, всі ми сьогодні можемо відкрито сповідувати свою віру. Але разом з цим фактом нас очікує розчарування: популярністю церковних свят не користується тільки ледачий! ЗМІ наввипередки анонсують церковні події, торгівельні центри підлаштовують під церковні свята акції та знижки, в садочках і школах проводяться дитячі свята, а виставкові центри презентують супер-креативні майстер-класи з хенд мейду та святкового облаштування оселі. Але справжня сутність та зміст свят нівелюється зовнішнім прикрашанням та активним відпочинком.

Саме для того, щоб відновити  та  сформувати суто православне ставлення до найулюбленішого святого у Георгіївському храмі села Заворичі було влаштовано пізнавально-музичний захід для дітей та батьків "Доброта Святого Миколая". Настоятель  храму протоієрей Олександр Журавльов ознайомив дітей з життям та чудесами Святого Миколая. Разом з матушкою Анною діти в проблемній беседі дішли висновку, що  головними рисами характеру святого були доброта, щедрість, любов до кожного, співчуття знедоленим, рішучість в добрих справах, смирення та скромність. Дітям було запропоновано прослухати та розучити пісню про святого "Творіть добро". Не обійшлося без ального для дітей питання: "Хто ж насправді підкладає дітям подарунки під подушку". Гаряча дискусія розділила дитячу аудиторію на два табори: одні вважали, що в Святого Миколая дуже багато важливих справ: хворі дітки, мандрівники, бідні й знедолені - всі вони з нетерпінням чекають на допомогу святого; найменші ж парафіяни висловили думку, що мама і тато вночі сплять, тому не можуть підкладати подарунки. Дивно, але кожен залишився при своїй думці!

Справжньою прикрасою свята став перегляд роліка-привітання майстрині пісочної анімації Ксенії Симонової.

В завершенні свята діти розповідали вірші, які підготували заздалегіть.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31