ВИШГОРОД. У Борисоглібській парафії відбулося дитяче свято "Подарунок для святого Миколая"

ВИШГОРОД. У Борисоглібській парафії відбулося дитяче свято 19 грудня 2015 року в недільній школі храму святих Бориса та Гліба після Божественої Літургії відбулося дитяче свято «Подарунок для святого Миколая».

Дітки готувалися зазделегідь, бо подарунки - то були добрі справи для ближніх, справи турботи та піклування, власноруч зроблені миколайчики, різні поробки і віршики з піснями, послух батькам.

Свято почалося з поздоровлення та благословіння настоятеля храму прот. Димитрія, який розповів діткам про те, що святі - то такі саме люди, як і всі ми, але вони просили Бога, щоб бути добрими людьми, та дуже старалися допомагати тим, хто потребував.

І найбільш відомим для нас, православних християн, є великий святий, який жив більш ніж півтори тисячі років тому- святитель Миколай.

Хоча він жив зовсім не в нашій країні і не в наш час, в кожному домі, в кожному храмі є образок святого Миколая. І всім святий Миколай допомагає, хто святителя Миколая шанує. Так розповідав діткам отець Димитрій.

І зараз в борисоглібському храмі є сказання про чудову допомогу святителя молодій православній сімї з Вишгорода, які на човні пливли з Вишгорода до Києво-Печерської Лаври та загубили дитину в течії Дніпра, бо заснули. В розпачі батьки взивали до святого Миколая і коли човен пристав до берега, підійшли люди з київського храму Софії та спитали - чи не їх то дитина, знайдена на хорах біля мокрої ікони святителя Миколая. Радість та вдячність батьків, які побачили свою дитину,були дуже великими. Ця ікона отримала назву мокрого Миколая, а на честь цього дива в Киеві збудована церква святителя Миколая на воді. Так і ми повинні мати надію на допомогу Божу у всіх життєвих шляхах по молитвам наших святих, особливо святителя Миколая, який завжди допомагав людям при житті і не залишив нащадків без своєї допомоги після відбуття в Небесну Церкву. Далі дітки з батьками подивилися тематичний фільм «святий Миколай», розгадали кросворд про святителя Миколая і просили батюшку, щоб передав їх подарунки святому, які вони приготували до свята: чудові пісні до свята Миколая, розповіді про добрі справи, інструментальне виконання етюдів, віршики, малюнки, тістечка. «Господи Благослови Україну» , «Святителю Миколаю, допомагай нам, ми будемо слухняними дітками» - співали в піснях дітки.

Всі присутні були приємно вражені вокальною майстерністю співаків наймолодшого класу, які дуже майстерно виконали пісні про молитву до святого Миколая та про маму й тата, які потомилися і сон їх треба поберегти. У виконанні чотирирічної дитини така щира турбота про втомлених батьків додала надії всім присутнім, на духовну любов до ближніх.

Отець Димитрій пообіцяв подарунки святому обовязково передати і натомість подарував діткам недільної школи храму святих Бориса та Гліба подарунки: найменшим - миколайчики та пазли-святий Миколай; середньому віку - миколайчики та більші пазли Києво-Печерська Лавра; старшим – миколайчики та щоденник духовного зросту (сповідь).

Потім всі присутні прийняли участь у чаюванні з солодощами.

Дай Боже нам мудрості бути дітьми Божими.