ВЕСЕЛИНІВКА. У селі, де розкольники 9 років тому захопили храм, відбулися збори Березанського благочиння

ВЕСЕЛИНІВКА. У селі, де розкольники 9 років тому захопили храм, відбулися збори Березанського благочиння12 листопада цього року в день пам'яті Озерянської ікони Божої Матері в Свято-Троїцькому храмі села Веселинівка відбулася спільна молитва духовенства Березанського благочиння. Зранку було прочитано акафіст перед шанованим у селі древнім Озерянським образом Богородиці. Після акафісту духовенство соборно звершило Божественну Літургію. Очолив Літургію благочинний Березанського округу ієромонах Назарій (Омеляненко). Після читання Євангелія проповідь виголосив настоятель храму ікони Божої Матері "Всіх скорботних Радість" с. Яблуневе священик Сергій Таран. За Літургією лунали молитви за мир та благополуччя в Україні. Також всі присутні щиро просили у Бога допомоги в подоланні церковного розколу, котрий активно діє в селі Веселинівка.

Нагадаємо, що в 2006 році предстаники так званого "Київського патріахату", підступно маніпулюючи свідомістю жителів села, зареєстрували паралельну релігійну громаду і, дякуючи нестабільній ситуації в селі, захопили новозбудовану Троїцьку церкву. Вірні УПЦ вимушені були повернутися до старенької аварійної хатинки, переобладнаної під храм, де моляться і до сьогодні.

Після Літургії до присутніх звернувся отець Назарій, котрий закликав кожного шукати істиний шлях, правду і вічне життя, чим для віруючого є Христос. Отець-благочинний подякував присутнім за збереження вірності канонічній Церкві та побажав сили і кріпості духу настоятелю храму священику Олександру Покотилу із паствою.

Після Літургії було освячено поклінний хрест, що нещодавно встановили в селі. Наостанок ієромонах Назарій побажав, щоб цей хрест став дороговказом для багатьох односельців, тих, хто сьогодні шукає Христа, хто сумнівається, хто бажає перебувати у вічності із Богом.

Після богослужіння відбулися чергові збори духовенства Березанського благочиння, на яких розглядалися питання приведення в порядок парафіяльної документації відповідно до чинного законодавства, передплати на наступний рік "Церковної православної газети" та розповсюдження її в державних, освітніх, медичних і виправних установах благочиння. Отець Назарій довів до відома присутніх про призначення нового голови єпархіального відділу по взаємодії зі збройними силами та іншими військовими формуваннями, а також про рішення Священного Синоду УПЦ про введення капеланського служіння.