ВИШГОРОД. У недільній школі Борисоглівського храму відбулись перші Борисоглібські літературні читання

ВИШГОРОД. У недільній школі Борисоглівського храму відбулись перші Борисоглібські літературні читанняПродовжуючи заходи із святкування тисячоліття подвигу князів страстотерпців Бориса і Гліба, з благословення керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, у недільній школі храму святих Бориса і Гліба, м. Вишгород, 28 жовтня відбулись перші Борисоглібські літературні читання.

Вихованці школи віком від 5 до 16 років прийняли участь у читаннях у наступних номінаціях: «Художнє слово», «Музично-літературна композиція», «Відеопрезентація», «Твір. Есе. Оповідання».

У виконанні дітей прозвучали як літературні, так і музичні твори. Були представлені твори як класиків (П.Чайковський «Хор», Л.Гумілєв «Христос», К.Романов «Научи меня, Боже, любить»), так і низки сучасних православних авторів (Т.Шорохова «Зачем», І.Ревякіна «Крещение Руси», С.Копилова «Притча» та ін.). Лунали українські народні і сучасні пісні.

Діти представили також власні твори і відеороботи, присвячені свв.Борису і Глібу, хрещенню Русі, християнській вірі.

Запитання, які ставили слухачі до кожного виступаючого, переходили у цікаві дискусії. Так, однією з тем, які обговорювали діти, було питання свободи волі людини і протиставлення волі гріху ледачої людини.

Замислились учасники і над висловлюванням «Одна віра і один Бог». Адже у сучасному світі існує багато релігійних конфесій. Настоятель храму отець Димитрій Денисенко допоміг дітям дійти істини у цьому питанні. Наводячи приклади, коли виникли іслам (VІІ ст.), протестантське віровчення (ХVІ ст.), інші релігії, отець Димитрій звернув увагу дітей на те, що православна віра відома з І століття. Саме через Православну Церкву дійшла до нас благодать Божа.

Завершились літературні читання нагородженням учасників грамотами і дипломами лауреатів.

Започаткування настоятелем храму свв. Бориса і Гліба отцем Димитрієм чудової традиції – Борисоглібських літературних читань – сприятиме розкриттю нових творчих здібностей вихованців недільної школи, надихатиме і дітей, і дорослих творити і далі во славу Божу!