ВИШГОРОД. Діти недільної школи Борисоглібської парафії відвідали Києво-Печерську Лавру

ВИШГОРОД. Діти недільної школи Борисоглібської парафії відвідали Києво-Печерську Лавру10 жовтня по благословенню Високопреосвященнішого Антонія митрополита Бориспільського та Броварського, керуючого Бориспільською єпархією недільна школа храму святих Бориса та Гліба м.Вишгород звершила паломництво до Києво-Печерської лаври.

Група дітей разом з батьками та викладачами на чолі з настоятелем прот.Димитрієм Денисенко доторкнулася до святинь Києво-Печерської лаври - одної з перших по часу заснування на Русі.

Під час розповіді послушника діти недільної школи дізналися про історію нашої величної православної святині. Що лавра заснована у 1051 році при Ярославі Мудрому преподобним Антонієм та співзасновником Печерського монастиря став один з перших учнів Антонія - Феодосій. Що прп.Феодосій відвідав з величним хресним ходом у 1072 році 15 травня наш улюблений храм святих Бориса та Гліба у Вишгороді з метою перенесення мощей князів страстотерпців. Яке це було величне всенародне свято.

У Ближніх і Дальніх печерах Лаври діти приклалися до нетлінних мощей угодників Божих (Преподобних Афанасія, Варлаама, Никодима Просфорника та багатьох інших).

Києво-Печерська Лавра дуже красива, діти з захопленням роздивлялися собори та територію Лаври. Діти також відвідали Київську духовну семінарію і академію, де навчаються студенти, які вибрали духовний шлях в своєму житті. Деякі з учнів недільної школи теж висловлювали бажання в майбутньому вчитися в семінарії.

День минув швидко, не завадила і холодна погода - щасливі та з сяючими оченятами дітки повернулися до Вишгорода.