ЗАВОРИЧІ. Завершився дитячий літній табір "Літо Господнє"

ЗАВОРИЧІ. Завершився дитячий літній табір 28 серпня 2015 р. на Свято Успіння Пресвятої Богородиці завершилася зміна в літньому таборі "Літо Господнє" при Свято-Георгіївському храмі с. Заворичи другого Броварського благочиння. Програма цьогорічного табору була дуже насиченою, але не зважаючи на наближення нового навчального року, юні вихованці проявляли надзвичайний інтерес та активність.

Дітлахи кожен день мали євангельську бесіду з прот. Олександром Журавльовим, вирішували проблемні завдання на уроках християнської моралі, співали духовні пісні, грали в рухливі та інтелектуальні гри. Окремим і, напевно, найулюбленішим заняттям стали майстер-класи. Цього року за допомогою прихожан організовано цікаві та різнопланові майстер-класи. Розпочав проведення майстер-класів сам батюшка, прот.Олександр Журавльов, навчивши дітей робити кумедні іграшки з повітряних кульок. Під керівництвом Ксенії Помошко та Ксеніії Кучинської вихованці старшої групи вчилися вишивати бісером; Ольга та Уляна Рябухіни навчили малюків плести яскраві браслетики з різнобарвних гумочок; разом з  Ольгою Лізуновою дітлахи познайомилися з виготовленням іграшок з фетру; Анна Журавльова керувала розписом камінців, навчила пекти пісні оладки на кукурудзяному борошні та допомогла виготовити витончено оформлені рецепти.

22 серпня в таборі було проведено гру-квест "Дорога добра". Дата проведення співпала з днем народження одного з вихованців, тож завдання квесту враховували особливі обставини. Поряд з завданнями з християнської етики, церковно-слов'янської мови, Старого та Нового Завіту діти мали створити подарункову листівку, вивчити пісню для привітання, зрежисерувати привітання іменинника. Квест пройшов дуже насичено, яскраво. Іменинник отримав величезне задоволення від привітання і також подарунок від батюшки. Вихованці ж на своєму досвіді зрозуміли, яке задоволення отримує людина , яка звершує добрі вчинки та дарує радість ближньому.

З нагоди Дня Незалежності табір вирушив у дводенний похід. Організатори мали неабиякий клопіт, адже похід відбувався під час посту. Величезний казан рибної юшки та зварена на вогнищі каша з грибами переконала всіх у тому, якою смачною та корисною може бути їжа, виготовлена з молитвою та любов'ю. Трапезу завершили чаюванням із справжнім самоваром. Продовжили відпочинок грою в настільні та рухливі ігри. Весь вечір лісом лунали пісні під гітару. Завершився похід в Свято-Георгіївському храмі, де всі юні учасники походу разом із своїми батьками та прихожанами храму піднесли молитви за Україну.

25 серпня вихованці табору разом з прихожанами храму звершили паломництво до святинь Прилуччя. Паломники відвідали батьківщину Святителя Іоасафа Бєлгородського - місто Прилуки, де мали пізнавальну екскурсію. З благословення ігумені Густинського монастиря матінки Віри (Таран), юні  паломники познайомилися з святинями та історією святої обітелі, відвідали храми та усипальниці, а також підкріпили свої сили смачною монастирською трапезою. Завершувалася паломницька поїздка поклонінням десниці Святителя Димитрія Ростовського, яка знаходиться в Архангело-Михайлівському храмі с. Полонки. З ласки настоятеля храму прот. Володимира Хвоста, дітлахи поласували свіжевикачаного меду. Поверталися діти додому сповнені радості та усвідомлення величи і краси рідного краю.

Завершився табір у день Успіння Пресвятої Богородиці. Вихованці причастилися Святих Христових Таїн, урочисто отримали свідоцтва про участь в таборі "Літо Господнє 2015" та подаруночки від батюшки. Свято завершилося Молебнем та благословенням на початок нового навчального року.

Всі організатори табору сподіваються, що діти не просто почули слова святого Євангелія, прослухали моральні бесіди та вирішили проблемні ситуації, але й прониклися тим неповторним відчуттям любові, взаємоповаги та радості, які царювали в таборі. І сьогодні, переступаючи поріг своїх шкільних класів, спілкуючись з однолітками, вони понесуть цей вогник християнської любові через своє життя.