ВИШГОРОД. Відбулося зібрання духовенства Першого Вишгородського церковного округу

ВИШГОРОД. Відбулося зібрання духовенства Першого Вишгородського церковного округу30 червня 2015 року з благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія відбулося зібрання духовенства Першого Вишгородського церковного округу Бориспільської єпархії під головуванням благочинного протоієрея Димитрія Денисенка.

Благочинний довів до відома священнослужителів розпорядження правлячого архієрея митрополита Бориспільського і Броварського Антонія.

Також відбулося обговорення питань підготовки до заходів, присвячених святкуванню 1000-річчя кончини святого рівноапостольного великого князя Володимира, який приніс світло Христової віри нашим предкам. Хрещення Русі в 1988 р. принесло в нашу країну Багодать Божу та поклало початок великим змінам в житті народу, що призвели до значимих позитивних духовних і політичних наслідків.

Благочинний закликав отців-настоятелів до активної участі в заходах, приурочених до Дня Хрещення Русі та дня пам'яті святого рівноапостольного великого князя Володимира.

Потім були заслухані виступи відповідальних відділів благочиння по місіонерській роботі, організації та проведенні літніх таборів на території району. Було розглянуто питання адресної допомоги біженцям з південного сходу України.

Святкування 1000-річчя Хрещення Русі в 1988 р. поклало початок відродженню церковного життя в нашій країні після багатьох десятиліть гонінь. Всенародне торжество, присвячене святкуванню 1000-річчя з дня кончини святого рівноапостольного великого князя Володимира, може стати початком відродження співпраці держави, суспільства та Церкви у вирішенні спільних завдань духовно-моральної освіти та духовного розвитку наших громадян та закладення фундаменту для добробуту нашої країни.

ВИШГОРОД. Відбулося зібрання духовенства Першого Вишгородського церковного округу

ВИШГОРОД. Відбулося зібрання духовенства Першого Вишгородського церковного округу