Вихованці випускного класу КДС відвідали м. Переяслав-Хмельницький

Вихованці випускного класу КДС відвідали м. Переяслав-Хмельницький5 червня 2015, з благословення керуючого справами Української Православної Церкви, ректора Київської духовної академії і семінарії митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, вихованці випускного класу Київської духовної семінарії разом із класним наставником протоієреєм Костянтином Пилипчуком відвідали м. Переяслав-Хмельницький.

В ознаменування 1000-річного ювілею мученицької кончини святих страстотерпців Бориса і Гліба, паломництво розпочалося з Борисоглібського храму с. Борисівка, зведеного на березі річки Альти, де був убитий святий князь Борис. У храмі знаходиться монумент, присвячений тій події - старовинний хрест, встановлений в 1664 році.

У самому місті Переяславі-Хмельницькому, випускники семінарії відвідали Успенський собор на місці історичної Переяславської ради, а також древній Архангело-Михайлівський монастир, заснований святителем Єфремом, Печерським чудотворцем.

На завершення поїздки вихованці духовних шкіл відвідали шевченківські місця і Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини.