Відбулося засідання Єпархіальної ради Бориспільської єпархії

Відбулося засідання Єпархіальної ради Бориспільської єпархії8 травня 2015 р. з благословення керуючого Бориспільської єпархії митрополита Бориспільського і Броварського Антонія відбулося засідання Єпархіальної ради Бориспільської єпархії. На зустрічі було обговорено ряд важливих питань життя Бориспільської єпархії, зокрема: ухвалення програми відзначення 1000-річчя представлення святих благовірних князів-страстотерпців Бориса і Гліба, проведення пам'ятних заходів з нагоди дня Перемоги.  Озвучено благословення відслужити молебні за захисників Вітчизни і мир в Україні.

Також було представлено новоутворений єпархіальний Відділ духовної підтримки та реабілітації учасників бойових дій на Сході України Бориспільської єпархії, метою якого є надання різносторонньої допомоги бійцям постраждалим під час бойових дій на Сході України, а також їх сім’ям. Головою Відділу призначено благочинного Березанського благочиння ієром. Назарія (Омеляненка). Затверджено склад духовенства  з кожного району Київської області Бориспільської єпархії, котрі готові у будь-який час надати кваліфіковану допомогу учасникам та потерпілим від бойових дій на Сході України.

В кінці засідання був підведений підсумок обговорення та визначенні завдання на найближчий час.

Програма відзначення 1000-річчя представлення святих благовірних князів-страстотерпців Бориса і Гліба

14 травня 2015 року.

08:00 - Молебень в храмі святих Бориса і Гліба.
09:00–10:00 - Реєстрація учасників конференції за адресою: м. Вишгород, площа Шевченка, 1, (конференц-зал райдержадміністрації).
10:00 – 13:00 - Робота конференції: урочиста частина, пленарне засідання, виступ доповідачів.
13-00 - 14-00 - Фуршет.
14-00 - 18-00 - Продовження роботи конференції.
18-00 - Всеніщна в храмі святих Бориса і Гліба.

15 травня 2015 року.

08:45 - Зустріч Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія.
09:00 - Божественна Літургія в храмі святих Бориса і Гліба м. Вишгород.
Хрестний хід від храму святих Бориса і Гліба до пам’ятника святим Борису і Глібу (площа Шевченка, 1), присвячений 1000-літтю їх пам’яті та 1000-літтю пам’яті Христителя Русі -  святому князю Володимиру, де буде звершено молебень: Виступи трьох хорів Академічного чоловічого хору; Недільної школи храму м. Вишгород та Вишгородського фольклорного ансамблю.