ВИШГОРОД. У Борисоглібській парафії триває підготовка до 1000-ліття пам'яті перших руських святих Бориса та Гліба

ВИШГОРОД. У Борисоглібській парафії триває підготовка до 1000-ліття пам'яті перших руських святих Бориса та ГлібаВ недільній школі Борисоглібської парафії міста Вишгорода пройшов урок-конференція, присвячений подвигу святих Бориса і Гліба, на якому діти разом з викладачами розповідали у чому полягав подвиг святих Бориса і Гліба та чому вчить нас подвиг Бориса і Гліба. Життя святих страстотерпців було прикладом християнської любові до Бога і ближнього. Вони відмовилися від помсти і братовбивчої війни, як робили язичники.

Подвиг Бориса і Гліба вчить нас бути добрими, справедливими і любити ближнього. Також, приклад подвигу Бориса і Гліба дає нам тверді орієнтири добра, істини, любові в зразках православного життя на основі віри, надії, любові. Цей подвиг вчить нас бути чуйними до однолітків і старших, розвиває здатність до співпереживання, вмінню мирно вирішувати конфлікти.

Подвиг святих Бориса і Гліба важливий і для нашого часу, коли ніхто не вимагає прямо відректися від Христа, але часто нас оточують якісь речі, які схиляють до порушення заповідей Божих. Благоустрій прилеглої території.

Після занять діти разом із батьками займалися виготовленням святкових прикрас для гостей храму та благоустроєм території храму.

Також тривали інші підготовчі роботи до ювілею, який парафія готується відзначати 15 травня 2015 р. До святкування 1000-ліття готується експозиція, що розповідає про храм і святих. Клірики храму проведуть у школах уроки духовно-морального виховання. Планується проведення: хорового фестивалю, наукову конференцію, фотовиставку. У план включений цикл радіо- і телевізійних передач. Буде створено історико-документальний фільм, готуються до видання буклети до 1000 річчя, святковий номер Борисоглібського вісника про храм, місто Вишгород та його покровителів святих Бориса та Гліба.

По місту Вишгород встановлені рекламні банери, присвячені ювілею.