БЕРЕЗАНЬ. У міському будинку культури відбувся концерт фестивалю «Христос рождається – славімо Його!"

БЕРЕЗАНЬ. У міському будинку культури відбувся концерт фестивалю «Христос рождається – славімо Його!У п’ятницю 16 січня 2015 року з ініціативи благочинного Березанського благочинія ієромонаха Назарія (Омеляненка) та за підтримки місцевої влади у міському будинку культури м. Березань відбувся концерт фестивалю «Христос рождається – славімо Його!» Це перша за багато років спроба відновити цікавість місцевої громади до відновлення традиційного для України віншування Христа, прославляння Божого Дитяти різдвяними псальмами та колядками в ніч на Різдво та протягом святих днів. З кожним роком дедалі менша кількість ватаг ходить будинками прославляти Господа і такий фестиваль – це бодай якась спроба повернути справжнє свято у кожен дім і запалити Віфлеємську зірку у наших душах.

Цього вечора до концертної зали завітали:

  •  Колядники хору Березанської школи мистецтв (керівник - Приймак Тетяна Михайлівна);
  •  Учасники вокальної студії «Запали свою зірку» при Березанському міському будинку культури (керівник - Шевель Оксана Іванівна);
  •  Юні парафіяни Покровського храму с. Поділля (керівник – Валентина Губенко);
  •  Колядники з Київської духовної академії та Київської духовної семінарії;
  •  Хор собору Різдва Богородиці м. Козелецьк Чернігівської області (керівник – диякон Георгій Яковлев).

Кожен колектив вписав свою ноту в загальних хор тих, хто цими днями не може мовчати, чия душа сама виривається назовні для уславлення Христа рожденного. Глядачі отримали безліч вражень і не соромилися ділитися своїм захопленням із учасниками фестивалю. Звісно, жоден з колядників не залишився без солодких подарунків за спонсорської підтримки ТОВ «Деренківець».

Організатори цього дійства – начальник відділу культури і туризму Березанської міської ради Шевель Андрій Хомич та голова єпархіального відділу «Церква і культура» прот. Олександр Клименко, - зі сцени подякували кожному учаснику, висловили надію на продовження таких зустрічей в майбутньому та запросили всіх охочих приєднуватися та брати участь у фестивалях наступних років.

 

Останні новини