ВИШГОРОД. Наприкінці 2014 року пройшли підсумкові збори духовенства Другого Вишгородського благочиння

ВИШГОРОД. Наприкінці 2014 року пройшли підсумкові збори духовенства Другого Вишгородського благочиння28 грудня 2014 року, під головуванням благочинного 2-го Вишгородського округу протоієрея Олександра Стасіва відбулися збори духовенства благочиння. Розпочалися збори з заупокійного ї молитви за Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) і протоієрея Георгія Смирнова.

Протоієрей Олександр Стасів добрими словами згадав про роль Блаженнішого Митрополита Володимира в збереженні і зміцненні Української Православної Церкви, про його благословення на священство кожного присутнього на зборах священика.

Усі священики згадали про подвиг храмобудівельника с. Жукин протоієрея Григорія Смирнова. Протоієрей Олександр Стасів особливо підкреслив його нестяжательність і відданість у служінні Господу до останнього подиху.
Протоієрей Олександр Стасів звернув особливу увагу настоятелів приходів на проблеми і основні питання, які були розглянуті на загальних зборах Бориспільської Єпархії, що пройшли 16 грудня 2014 р. під головуванням Високопреосвященнійшого Митрополита Антонія.

Потім були розглянуті звіти за 2014 рік священників про проведену роботу на парафіях та відповідальних за роботу відділів благочиння.

ВИШГОРОД. Наприкінці 2014 року пройшли підсумкові збори духовенства Другого Вишгородського благочинняБлагочинний протоієрей Олександр Стасів наголосив про обов'язок кожного священнослужителя брати участь в обговоренні документів, які пропонують до розгляду комісії Міжсоборної присутності, бути в курсі всіх підготовлюваних доповнень і змін, читати форуми в інтернеті, на яких йде обговорення того чи іншого документа.

Було звернуто увагу священства на ту інформаційну війну, яка ведеться проти нашої церкви з боку багатьох ЗМІ і деяких агресивно налаштованих керівників окремих релігійних конфесій. Благочинний наголосив на важливості видавництві церковних листівок, календарів, книг, брошур, постійне і актуальне висвітлення основних подій у житті кожного приходу в інтернеті. Також отець Олександр сказав про необхідність читання видань УПЦ, зокрема газети «Церковна Православна Газета».

Також розглядалися плани заходів із відзначення Різдва Христового. Благочинний протоієрей Олександр вказав на обов'язковість відвідування на свято Різдва Христового будинків прихожан, особливо приділити увагу хворим, старим односельчанам.

Особливо, наголосив протоієрей Олександр Стасів, про необхідність проведення благодійних справ, а саме надання допомоги постраждалим в ході військових дій на південному сході України, біженцям.

Після зборів, була проведена сповідь священиків 2-го Вишгородського благочиння.

http://spyridon.church.ua