Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)В Україні особливо шанобливо ставляться до святкування дня Святого Миколая. Український народ здавна вважав цього угодника Божого за національного святого, хоча з Візантії культ Миколаєвих вчинків милосердя і доброчинності поширився по всьому світу і називають його по різному. В Україні відвідування Миколаєм домівок має виховне значення. Його люблять діти. Лише раз у рік Святий Миколай відвідує землю, проявляє неземну любов, особливо до малих діточок. На те він і святий, що перетворює грудневу ніч у казку, повну загадковості і таємниць.

БАРИШІВКА. Миколай знає все про кожну дитину - чи вона лагідна, чи гарно поводиться, чи поважає батьків, чи молиться і чи гарно вчиться. Про джерело справжньої святості і доброти, Христову правду, втілену в слово Євангелія, котре міцно тримає в руках святий Мирликійський архієпископ на православних іконах, постаралися донести учні п'ятого класу Баришівської ЗОШ 1-3 ступенів №2 у своїх віршах і піснях для прихожан Свято-Успенської церкви смт Баришівка. Сценарій до свята підготувала вчителька християнської етики Шабат Лариса Володимирівна.

Для малят дитячого садочка «Золотий ключик», який нещодавно запрацював у Баришівці, також було проведене свято. Дітки уважно слухали розповідь отця Любомира про Святого Миколая, про його добрі вчинки, бо лише добро може мати винагороду, лише хороші вчинки зараховуються і віддячуються. А після розповіді отець Любомир подарував малечі солодкі подарунки з нагоди свята.

Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

БЕРЕЗАНСЬКЕ БЛАГОЧИННЯ. На свято святителя Миколая чудотворця Свято-Покровська церква с. Поділля об’єднала всіх жителів села. 19 грудня 2014 року одразу після Літургії стараннями приходу, місцевої загальноосвітньої школи та сільської ради були організовані заходи до Дня святого Миколая. Цього дня до церкви завітали директор Подільської ЗОШ Ціла Надія Іванівна разом із викладацьким колективом та учнями. До присутніх зі словом повчання звернувся настоятель Свято-Покровської церкви протоієрей Олександр Губенко. Після цього учні розповідали вірші, співали пісні духовної тематики та виконали виставу, котра проілюструвала один із житійних епізодів святителя Миколая. Багато місцевих жителів прийшло цього дня, щоб помолитися за Божественною Літургією та стати учасником цьогорічних святкувань. На святі були присутніми представники від Баришівської районної адміністрації.

Після виступу отець Олександр всім вручив подарунки, котрі парафія змогла закупити, дякуючи сприянню Гаврись Валентини Борисівни та ТОВ «Деренківець». Наостанок було організоване пиття чаю у дружній невимушеній атмосфері у стінах Свято-Покровської церкви.

Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)  Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)  Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

 

БРОВАРИ. 19 грудня в храмі святого апостола Іоанна Богослова, що в Броварах, була відслужена святкова Божественна Літургія, яку очолив благочинний Другого Броварського округу, настоятель храму протоієрей Іоанн Мисів. По завершенні Літургії недільна дитяча школа привітала парафіян зі святом театралізованим концертом, після чого отець Іоанн звернувся до всіх з вітальним словом та привітав маленьких прихожан солодкими подарунками.

Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

 

ЗАЗИМ'Є. До святкування дня святого Миколая долучилася і парафія на честь Воскресіння Христового села Зазим'є, де вже багато років школярі ретельно готуються до свята. Цього разу в актовій залі Духовно-просвітницького центру, діти показали парафіянам професійну виставу, в якій добрі ангели допомогли головним героям перемогти злі, холодні сили. Автор та режисер сценарію талановитий вчитель початкових класів Соловей Г.П.

Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

 

ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. 21 грудня 2014 року у Свято-Троїцькій церкві міста Переяслав-Хмельницький першого Переяслав-Хмельницького благочиння відбулося святкове театральне дійство присвячене дню святого Миколая за участі вихованців недільної школи. Виступаючі співали пісні, розповідали вірші та показували театральні сценки.

Під час виступу діти теплими словами привітали настоятеля архімандрита Ніла (Семенець) з 35-літтям священницької хіротонії та клірика храму ієромонаха Феодосія (Вишаровського) з 35-літтям від дня народження і вручили їм смачний домашній пиріг.

По завершенні вистави всі учасники отримали від святого Миколая солодкі подарунки.

 Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

 

РАЙКІВЩИНА. В день памяті святителя і чудотворця Миколая, настоятелька Свято-Успенської обителі ігуменя Наталія відвідала дитячий садочок. Матінка привітала виховательскій колектив і малечу зі святом і побажала всім молитовного заступництва угодника Божого. Всі дітки отримали від настоятельки обителі солодощі.

Увязнені Чернігівської жіночої колонії отримали різдвяні подарунки. Кожного року перед Різдвом Христовим сестри Свято-Успенського жіночого монастиря відправляють матеріальну допомогу увязненим. Цей рік не став виключенням. 21 грудня монастир відправив нагальні побутові речі: одяг, продукти харчування, а також духовну літературу.

Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)

 

ЯГОТИН. 19 грудня в Свято-Покровський храм села Лемешівка Яготинського району завітали діти з місцевого дитячого садочку. Настоятель храму протоієрей Георгій Бойко розповів дітворі історію про три чудесні мішечки від Святого Миколая які і посьогоднішній день діти очікують на Миколая.

Кожний малюк отримав подарунок від Святого Миколая, а садочок компект навчально-виховної літератури. Серед вихованців садочка чимало прихожан храму.

Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)Як святкували день святого Миколая в Бориспільській єпархії (оновлено)